Thailand betreurt het eerste overlijdensgeval van een arts die deze morgen aan het Covid19 virus stierf

~DAT SCHAAP ZAL EEN ZACHTE DOOD NEMEN~
(Daar hoor je na verloop van tijd niets meer over)

MAHA SARAKHAM:- Thailand meldt dat zijn eerste arts is aan het Covid19 virus is gestorven. De dokter, Panya Hanphanitphan, in de centrale provincie Maha Sarakham, is vanmorgen overleden, zoals bevestigd door zijn familie en een stichting voor gezondheidszorg waarin hij als senior adviseur heeft gediend.

Khun Panya zou de ziekte hebben opgelopen van een patiënt die positief testte op het virus en doe in januari om een behandeling in zijn kliniek verzocht. De lokale gezondheidsautoriteiten maakte bekend dat 3 patiënten met het coronavirus zijn kliniek in januari bezochten in januari toen het virus uitbrak in de provincie.

Toen Khun Panya hoorde van de geïnfecteerde patiënten, sloot hij zijn kliniek en onderging een Covid-test, waarbij het resultaat negatief was.  De dokter testte vervolgens opnieuw op 1 februari en de resultaten waren positief.  Hij werd opgenomen in het ziekenhuis, maar zijn toestand verslechterde en bezweek vanochtend vroeg aan het virus.

De dood van Panya is de 83e die in het land is gemeld sinds de uitbraak begin 2020 begon. Zowel Maha Sarakham als de noordelijke provincie Tak hebben een toename van het aantal gevallen geregistreerd, waarbij Maha Sarakham de afgelopen dagen 21 nieuwe patiënten heeft gemeld.  Sinds gisteren heeft Thailand 150 nieuwe gevallen van Covid-19 gemeld, waarmee het totaal op 25.111 komt sinds het begin van de pandemie.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Khaosod
Vertaling: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: Khaosod..com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!