Thailand begint komende maandag met het vaccineren van de bevolking

~ACHTER DE WOLKEN SCHIJNT DE ZON~
(Er komt altijd weer een betere tijd)

THAILAND:- De provincies Samut Sakhon, Chiang Mai en Tak beginnen vanaf 1 maart met het vaccineren van prioriteitsgroepen zoals medisch personeel tegen Covid-19.  De vaccins van het Chinese farmaceutische bedrijf Sinovac en het Brits-Zweedse farmaceutische bedrijf AstraZeneca worden gedistribueerd naar 13 provincies waar de hoogste infectiepercentages het hoogst zijn en waar economische belang het grootst is.

Meer dan de helft van de Sinovac-batch is bestemd voor Samut Sakhon, het epicentrum van de recente virusuitbraak in Thailand en Bangkok.  Samut Sakhon, dat  70.000 doses Sinovac aangeleverd zal krijgen, heeft aangekondigd dat het volgende maand zal beginnen met het vaccineren van gezondheidswerkers die in contact komen met geïnfecteerde mensen en mensen met chronische ziekten.  

Volgens Dr.  Naresrit Katasrima, het hoofd van de gezondheidsafdeling van Samut Sakhon, is het plan om ongeveer 4.000 mensen per dag te vaccineren, dit zou moeten gebeuren I n drie openbare en zeven particuliere ziekenhuizen in de provincie, dus het zal 17-20 dagen duren om elke 70.000 doses die de provincie ontvangt, te geven.  

En vaccinatie duurt 5 tot 7 minuten per ontvanger, die vervolgens 30 minuten moet wachten terwijl zijn toestand wordt gecontroleerd.  Chiang Mai, dat 3.500 doses Sinovac zal ontvangen, heeft ook plannen aangekondigd om volgende maand focusgroepen te vaccineren.  

Dr. Jatuchai Maneerat, hoofd van de gezondheidsafdeling van Chiang Mai, zei dat de provincie van plan is om vanaf 1 maart 1.750 gezondheidswerkers te vaccineren en dat tegen mei 41.750 mensen zullen worden gevaccineerd.  

In Mae Sot zullen vanaf 1 maart ook ongeveer 5.000 gezondheidswerkers worden ingeënt. 

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photostock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Eén gedachte over “Thailand begint komende maandag met het vaccineren van de bevolking”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!