Thailand 1,5 biljoen Thaise baht verdienen als 4 toeristische provincies in Bangkok op 1 november weer open kunnen

BANGKOK:- Wie schrijft die blijft, dat hangt boven de deur van de Thaise parlementskamer.  De regering hoopt vanaf 1 november Bangkok en enkele steden in vier provincies te heropenen voor buitenlanders zonder quarantaineverplichting, zo maakte de  regeringswoordvoerder Thanakorn Wangboonkongchana vandaag bekend.

De steden die wachten op heropening zijn Muang, Mae Rim, Mae Taeng en Doi Tao in Chiang Mai, Hua Hin in Prachuap Khiri Khan, Cha-am in Phetchaburi en Pattaya, Bang Lamung en Sattahip in Chonburi.

“Deze plaatsen zullen worden heropend op voorwaarde dat er tussen nu en 1 november geen grote of ernstige infectieclusters zijn”, zei hij.  “De andere voorwaarden voor bezoekers zijn dat ze voor aankomst volledig moeten worden geprikt en negatief moeten testen op Covid-19.”

Khun Thanakorn voegde eraan toe dat de regering verwacht dat de inkomsten uit toerisme in 2022 1,5 biljoen baht zullen bereiken, waarvan 850 miljard baht afkomstig zal zijn van Thaise toeristen die naar verwachting in totaal 160 miljoen reizen zullen maken en 650 miljard baht van 15 miljoen buitenlandse toeristen.

“Het doel van 1,5 biljoen baht is ongeveer de helft van de totale inkomsten uit toerisme die in 2019 werden verdiend voordat Covid-19 Thailand trof”, voegde hij eraan toe.

Thanakorn zei ook dat op 27 september de Phuket Sandbox-regeling, die op 1 juli van start ging, 2,33 miljard baht aan inkomsten heeft gegenereerd.  Donderdag waren er 43.026 aankomsten in het kader van deze regeling en de meeste toeristen kwamen uit de Verenigde Staten, Israël, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!