Thai Royal Gazzette classificeert met ingang van vandaag het roken van een jointje als een “overlast”

THAILAND:- In de Thaise Royal Gazette is een aankondiging van het Ministerie van Volksgezondheid verschenen dat de rook van een jointje als “hinderlijk” beschouwd wordt.

Volgens de aankondiging kan de rook die wordt veroorzaakt door het gebruik van cannabis en hennep voor recreatieve doeleinden de levensomstandigheden van anderen aantasten of schadelijk zijn voor hun gezondheid. De rook van de planten bevat deeltjes die bij inademing een risico op ziekte kunnen veroorzaken, zoals longziekte, astma en bronchitis.

Om een ​​dergelijke impact die verslechtering of schade aan de gezondheid van omwonenden of personen veroorzaakt te beheersen en te voorkomen, is het voorschrijven van het roken van cannabis, hennep en andere soortgelijke planten hinderlijk volgens de volksgezondheidswet.

Overtreders kunnen op grond van de Public Health Act een boete van maximaal 25,000 baht en/of drie maanden gevangenisstraf krijgen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: ThaiRath
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: ThaiRath

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!