Thai bidden voor ‘wonder’ vanwege ernstig zieke prinses Bajrakitiyabha

BANGKOK:- Veel Thai zijn nog dagelijks bezig met de gezondheid van prinses Bajrakitiyabha. Ze bidden voor een spoedig herstel van de oudste dochter van koning Vajiralongkorn, maar volgens sommige media is daarvoor een wonder nodig.

Hier een update uit medische en koninklijke nieuwsbronnen over de gezondheid van prinses Patcharakitiyabha ook wel liefelijk Ongpha genoemd. De meeste vrijgekomen berichten herhalen keer op keer hetzelfde nieuws.

Prinses Patcharakitiyabha is sinds 14 december hersendood en zal triest nooit meer herstellen.  De doodsoorzaak was een gescheurd cerebraal aneurysma, wat leidde tot een fatale bloeding.  Dit zorgde ervoor dat haar andere organen ook uitvielen.

Een soldaat probeerde haar met alle macht te reanimeren en brak haar rib.  waarvan gehoopt wordt dat hij geen straf zal krijgen. Gebroken ribben komen tijdens wanhopige reanimatie regelmatig voor wanneer men een stervend perwoom probeert te redden.

Maar toen “Ongpha” in het Pak Chong Nana-ziekenhuis aankwam, waren haar hersenen al afgestorven.

Ze wordt kunstmatig in leven gehouden met behulp van een ECMO “hart-longmachine” plus een hemodialysemachine om haar verminderde nierfunctie op te vangen.  Onderwijk blijft zij parenterale voeding krijgen, een voedingsmethode die via parenterale voeding door het maagdarmkanaal gaat.

Het is uiterst triest, dat “Ongpha” nooit meer wakker worden, het is totaal onbekend hoe lang de Thaise monarchie zal wachten om dit verdrietig verkoop te accepteren, het kan een week, een maand of zelfs een jaar zijn.

Khun Bajrakitiyabha is de oudste van de zeven kinderen die Vajiralongkorn gedurende zijn drie huwelijken kreeg. Ze wordt gezien als een van de potentiële opvolgers van haar vader, wat haar de eerste vrouwelijke monarch van een Zuidoost-Aziatisch land zou maken. Koning Vajiralongkorn heeft zelf formeel nog geen opvolger aangewezen na zijn aantreden in 2016.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Social media 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!