Thai Airways terug op Brussels Airport vanaf december

BRUSSEL:- Vanaf 1 december biedt Thai Airways opnieuw dagelijks rechtstreekse passagiersvluchten aan tussen Brussels Airport en Bangkok, de hoofdstad van Thailand. Deze belangrijke bestemming, die voor de covid-pandemie ook al aangeboden werd, is een belangrijke aanvulling in het intercontinentale netwerk van Brussels Airport. 

Als Star Alliance luchtvaartmaatschappij versterkt Thai Airways de rol van Brussels Airport als Europese hub. Thailand blijft een belangrijke toeristische bestemming die nu opnieuw rechtstreeks bereikbaar is voor de Belgische passagiers. 

Na een onderbreking van vier jaar in de nasleep van de covid-pandemie, mag Brussels Airport Thai Airways opnieuw verwelkomen. Deze Star Alliance luchtvaartmaatschappij was tot voor de covid-pandemie reeds actief op Brussels Airport en kiest nu opnieuw voor Brussels Airport als hun hub binnen de Benelux. 

“Het is bijzonder goed nieuws om Thai Airways terug te verwelkomen op Brussels Airport. Deze dagelijkse rechtstreekse verbinding met Bangkok versterkt onze positie als Europese hub en biedt onze passagiers nog meer reisopties naar Azië. Ook voor de Thaise passagiers biedt onze luchthaven een ideale toegangspoort naar de rest van Europa. We kijken uit naar een mooie samenwerking.” aldus Arnaud Feist, de CEO van Brussels Airport. 

Vanaf 1 december 2024 start Thai Airways meteen met een dagelijkse vlucht naar Bangkok. De vluchten worden opgestart met een Boeing 787-8, één van de meest efficiënte toestellen op de markt, zowel op vlak van uitstoot als geluid. 

Vanaf vandaag (1 juni) zullen de nieuwe vluchten boekbaar zijn. Net zoals vroeger gaat het om een vlucht die ’s morgens vroeg in Brussel toekomt en na de middag opnieuw vertrekt.

Voor Brussels Airport biedt dit een belangrijke aanvulling in het intercontinentale netwerk van de luchthaven als belangrijke bestemming zowel voor toerisme als voor zakenreizen. Als Star Alliance luchtvaartmaatschappij versterkt Thai Airways ook de Star Alliance hub op Brussels Airport met home carrier Brussels Airlines. 

Thai Airways wordt hiermee opnieuw rechtstreeks geconnecteerd met het hart van Europa, met al zijn Europese en internationale instellingen en het netwerk dat hun Star Alliance partners op Brussels Airport bieden naar de rest van Europa en daarbuiten.

Olleke Bolleke in Pattaya 
Bron: Brusselsairport.be

2 gedachten aan “Thai Airways terug op Brussels Airport vanaf december”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!