Terwijl het ene na het andere bedrijf de deuren in Pattaya sluit, uiten de lokale bewoners hun bezorgdheid over bouwvakkers en sociale afstand

~NIEUWSFLITS~

PATTAYA:- Morgen 10 juni 2021, zal het precies 2 maanden op de kop zijn dat dat het beroemde nachtleven en entertainment van Pattaya compleet tot stilstand is gekomen, doordat ook het binnenlands toerisme deze kustplaats links laat liggen, welke daarvoor nog voor een beetje geld in het laatje zorgde.

Hoewel Pattaya de restaurants heeft heropend om te dineren en stranden voor een beetje ontspanning, mist de stad nog steeds het grootste deel van het leven waar het beroemd om is, wat veel frustratie veroorzaakt bij ondernemers en werknemers.  Zoals ik, uw nieuwsbeer eerder schreef, is het binnenlands toerisme vrijwel tot stilstand gekomen, hoewel in het afgelopen weekend weer wat toeristen op de heropende stranden te zien waren, wat voor wat meer reuring op het strand zorgde en de strandverkopers en sommige restaurants  een BEETJE financiële verlichting bood.

Het is waar dat de gebieden waar veel expats wonen, zoals in de “darkside” van de stad, relatief normaal zijn, het leven gaat daar door, maar dit omhelst niet het grootste deel van de economie van Pattaya en trekt bovendien ook géén toeristen aan.

Ondertussen, blijft de horeca dicht,  de massagestoelen leeg, de sportscholen gesloten en het water in de zwembaden zo glad als een spiegel en een lekkere alcoholische versnapering bij het eten VERBODEN.

Naast deze beperkingen die een grote impact op het leven heeft, hebben sommige lokale bewoners hun zorgen geuit over sociale afstand met lokale  bouwvakkers, waarvan de meeste migrerende werknemers zijn die ook in dichtbevolkte kampen en slaapzalen wonen.

De foto die in dit artikel wordt gebruikt, is gemaakt door een lezer vorige week naar de lokale media gestuurd, het was in de buurt van een populair appartement in aanbouw in Pattaya.  Volgens zowel deze lezer als meerdere andere bronnen is het gebruikelijk om vrachtwagens als deze vol te zien met wel dertig tot veertig mensen zonder dat er sprake is van sociale afstand.

De bewoner die de foto stuurde, die ook vroeg om niet bij naam genoemd te worden, stelde de terechte vraag waarom het nachtleven steeds de dupe wordt van de sluitingen en de schuld krijgt terwijl de Covid19 uitbraken in Chonburi en niet te vergeten, zich bijna allemaal voordoen op industrieterreinen, in migrantenarbeiderskampen,  markten en bouwplaatsen, soms met honderden en zelfs duizenden arbeiders op één terrein.

De volksgezondheidsfunctionarissen van Chonburi verklaren dat ze bijna alle grote gemeenschappen, industrieterreinen en bouwplaatsen hebben getest en onlangs een quarantaine-eis van veertien dagen aan alle aankomende migrerende werknemers hebben opgelegd.

Online critici stellen echter dat de meerderheid van de mensen deze vereiste waarschijnlijk omzeilen en dat hoewel er regelmatig tests plaatsvinden, het nemen van eenvoudige voorzorgsmaatregelen, zoals werkgevers verplichten meer vervoermiddelen in te zetten en de huidige regels voor sociale afstand te laten volgen, de stad zou helpen sneller weer op de been te helpen.

De gezondheidsautoriteiten vqn Chonburi en Rayong hebben verklaard dat deze dichtbevolkte gemeenschappen van migrerende werknemers een prioriteit genieten voor de vaccinatieprogramma’s, en zijn van plan om de meerderheid van de werknemers op deze plaatsen zo snel mogelijk te vaccineren.  Dat gezegd hebbende, zonder het huidige plan om honderden gesloten bedrijven in Pattaya te heropenen en de lokale economie weer op gang te brengen, ontstaat er toch veel frustratie bij de lokale bevolking.

Ik wil wel opmerken dat ik in het openbaar vervoer in de stad, bij de zgn. bahtbusjes ook dergelijke taferelen zie, waarbij de sociale afstand ook niet nageleefd wordt. Waarom kunnen deze busjes wel vol bepakt door de stad rijden.

Nu vraag ik mij af…..wat is nu de goede oplossing voor deze problematiek ?

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!