100 miljoen baht aan medische handschoenen bij magazijninval in Pattaya in beslag genomen

~REGIONIEUWS~

PATTAYA:- De politie en volksgezondheidsfunctionarissen van Chonburi hebben een inval gedaan in wat zij omschrijven als een illegaal pakhuis in Huay Yai en hebben naar verluidt meer dan 100 miljoen baht aan medische handschoenen gevonden, die in beslag werden genomen.

De inval werd gisteren door de plv. commandant van Chonburi, kolonel Suktat Poompanmuang geleid, hij ging met de politie van Huay Yai en de openbare gezondheidsfunctionarissen van Chonburi s’middags op pad.

Het hele gezelschap klopte met een bevel van de provinciale rechtbank van Pattaya in de hand op de deur van het magazijn.

Een 26-jarige man, Khun Wichanwit Supan, stelde zich voor als de  “conciërge”, maar ontkende dat hij een eigenaar of manager was en verklaarde dat hij niet op de hoogte was van enig vergrijp. Tijdens de inspectie in het magazijn werden duizenden MSCS medische rubberen handschoenen aangetroffen. Volgens kolonel Suktat werden tien dozen met handschoenen in elke doos voorbereid om te worden verkocht voor 2500 baht.

Kolonel Suktat vertelde tegen de verslaggevers van de verzamelde pers: “Het magazijn was niet geregistreerd als een medische productiefaciliteit.”

“De inval kwam tot stand nadat Thaise wetshandhavers een consumentenklacht ontvingen van een buitenlandse zakenman die verklaarde dat hij een groot aantal medische handschoenen bij dit “bedrijf” had besteld en betaald, maar beweerde dat hij niet de bestelde hoeveelheid rubber handschoenen had ontvangen en werd elke vorm van terugbetaling of klantenservice geweigerd.  Nadat pogingen om de situatie met het ‘handschoenenbedrijf’ op te lossen mislukten, diende hij officiële juridische klachten in bij de juiste wetshandhavingsinstanties, wat leidde tot het onderzoek en de inval,’ zo vertelde Kolonel Suktat 

“Het magazijn in kwestie is eigendom van een buitenlandse man, hoewel deze zaak nog in onderzoek is, is de politie nog niet klaar zijn om zijn naam of nationaliteit aan de media te onthullen,” zoverklaarde kolonel Suktat.

“We zijn echter op zoek naar de eigenaar van het magazijn om juridische stappen te ondernemen die straffen kunnen krijgen, zoals een gevangenisstraf van maximaal een jaar of een boete van maximaal 100.000 baht of beide.” 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Pattaya News 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: Pattaya News

Eén gedachte over “100 miljoen baht aan medische handschoenen bij magazijninval in Pattaya in beslag genomen”

  1. Misschien een deal voor onze grootste graaier van Nederland Sywert van Lienden hij werd bekend vanwege zijn omstreden ‘mondkapjes-deal’ met het ministerie, waar hij volgens Follow the Money persoonlijk ruim negen miljoen euro aan verdiende.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!