Tempelhonden in Noordoost-Thailand vergiftigd, deze wrede dierenmishandeling wordt onder Facebook gebruikers zwaar veroordeeld

BURIRAM:- Het nieuws over een schokkende daad van dierenmishandeling heeft de lokale gemeenschap gealarmeerd nadat een onbekend persoon kwaadwillig verschillende honden in een tempel in het noordoosten van Thailand had vergiftigd.

Het incident, dat gisteren plaatsvond, leidde tot wijdverbreide veroordeling, en de monnik die de leiding had over Wat Po Thong Sand in het Lahan Sai-district van de provincie Buriram riep de dader op om een ​​dergelijke daad niet te herhalen.

De tempel, waar zo’n tien zwerfhonden verblijven, ontdekte de verontrustende dierenmishandeling ’s ochtends. Vier of vijf honden werden ijlend aangetroffen, kronkelend van de pijn onder tafels en op het tempelterrein. Er waren geen eerdere ziektesymptomen, wat erop wijst dat ze vergiftigd waren. Vijf honden werden snel naar een dierenkliniek in de wijk gebracht, maar helaas bezweken ze stuk voor stuk aan de vergiftiging.

De overige honden overleefden de beproeving, hoewel sommigen tekenen van depressie vertoonden, vermoedelijk als gevolg van het verlies van hun metgezellen. De hoofdmonnik van de tempel was ontsteld door de wrede vergiftiging van de honden.

“Wij, de monniken en tempeljongens, zorgden altijd voor deze honden, gaven ze te eten en te drinken. Hoewel ze blaffen tegen vreemden die de tempel binnenkomen, hebben ze nog nooit iemand gebeten of gewond.’

Een Facebook-gebruiker genaamd Duang Lahansai bracht deze wreedheid jegens de tempelhonden aan het licht door foto’s en clips te plaatsen samen met een bericht waarin hij de daad veroordeelde. De post veroorzaakte een stortvloed aan reacties, waarbij de meeste kijkers de wrede daad van de dader aan de kaak stelden, zo vernam uw nieuwsbeer op Facebook.

Een 62-jarige inwoner, Khun Prai Tu Ru Yia, die goederen verkoopt in de buurt van de tempel, was ook getuige van de hartverscheurende aanblik. Hij betreurde de aanblik en vroeg zich af wat het motief achter de misdaad was en of de dader niet bang was voor karma.

“Ik zag de honden sterven van de pijn, het was hartverscheurend. We probeerden de monniken te helpen de honden naar de dierenarts te brengen, maar het was te laat.”

Ps. Dit zijn niet de eigelijk foto’s dit bij dit artikel horen, de oorspronkelijke foto’s zijn te gruwelijk om te bekijken. Mocht u een sterke maag hebben, hier is de link: https://www.facebook.com/100039984258105/posts/1006014504074682/

Olleke Bolleke in de Isaan
Bron: Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!