Tempel in de Isaan die gratis doodskisten aanbiedt, kan bijna niet meer aan de vraag voldoen

KHON KAEN:- Een boeddhistische tempel die al jaren gratis doodskisten aanbiedt aan arme gezinnen, vraagt dringend ​​om donaties omdat de vraag naar gratis lijkkisten in de afgelopen maanden sterk is gestegen.

Phra Acharn Phanthawat Thammawatthano, de tweede abt van Wat Pa Putthayarn Rangsi in de provincie Khon Kaen, zei dat mensen in nood 24 uur per dag contact met de tempel kunnen opnemen om een ​​gratis kist te krijgen.

De tempel, die aan de rondweg Khon Kaen-Kalasin in Tambon Phra Lub in het hoofddistrict ligt, biedt al vijf jaar gratis doodskisten aan de armen aan, zo zei de eerwaarde.

Nabestaanden bellen nu bijna elke dag contact op met de tempel voor een gratis houten jas, blijkbaar omdat ze het zich tijdens de pandemie en de prijscrisis niet kunnen veroorloven om er een voor hun naaste te kopen.

Deabt zei dat families ofwel naar de tempel kunnen komen om een ​​kist op te halen of deze rechtstreeks kunnen laten bezorgen.  De tempel staat niet toe dat tussenpersonen doodskisten ophalen, dit om te voorkomen dat de lijkkisten worden doorverkocht.

“Onze tempel bestelt doorgaans 50 doodskisten per keer bij een fabriek om gratis weg te geven”, maar dat is nu wel anders, zo verklaarde de monnik.

Elke lijkkist wordt geleverd met begrafenisartikelen, waaronder een witte laken om het lichaam in te wikkelen, kaarsen en joss sticks, en offergaven voor monniken die begrafenisgebeden houden.

Elke kist kost de tempel 1.500 Bast plus nog eens 1.000 bath voor de begrafenisartikelen.  Als een gezin erg arm is, geeft de tempel hen ook eens 1.000 Baht in contanten om de kosten van de uitvaartdienst te dekken, voegde de monnik eraan toe.

Om deze vorm van hulp te blijven verrichten, vragen wij aan de rijkere Thaise mensen om een donatie, deze kunnen gestort worden op de Krung Thai-bankrekening van de tempel, nummer 678-8-79609-2.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Khaosod 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand  
Bron: Khaosod.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!