Taxichauffeur laat na klapband gekregen te hebben 33 illegale migranten achter in de middle of nowhere in Thailand

KANCHANABURI:- Een taxichauffeur in Centraal-Thailand raakte in paniek en vluchtte weg nadat zijn pick-up truck een klapband had gekregen, zijn baggage bestaand uit 33 illegale migranten liet hij onbekommerd achter.  De politie heeft laten weten dat ze met de bestuurder willen praten en zijn naar hem op zoek gaan.

De Thaise chauffeur sloeg op de vlucht nadat de linker-achterband was ontploft en liet deze morgenvroeg vanmorgen 33 illegale migranten uit Myanmar achter in zijn pick-up in het hoofddistrict van Kanchanaburi.

Volgens het proces-verbaal waarschuwden twee lokale leiders van tambon Kaeng Sian, khun Rassamee Silatham, dorpshoofd van Moo 9, en khun Thanakorn Kasemsot, dorpshoofd van Moo 2, de politie rond 3.30 uur over een verdachte pick-up met een gesloten laadbak, die geparkeerd stond op de  Kanchanaburi – Sai Yok-weg.

Toen agenten ter plaatse kwamen, vonden ze de pick-up met Kanchanaburi-kentekenplaten geparkeerd in de berm van de weg, zo meldde Bangkok Post.  Bij het openen van de laadklep ontdekten ze dat er 33 mannen en vrouwen in zaten, allemaal illegale Myanmar-migranten.  De bestuurder was nergens te bekennen.

Tijdens het verhoor lieten de migranten de politie weten dat de pick-up werd bestuurd door een Thaise man en vertelde dat ze via een natuurlijke grensovergang illegaal Thailand waren binnengekomen en waar de chauffeur op hen wachtten om hen verder het land in te brengen.

Bij het bereiken van de Kaeng Sian-kruising merkte de chauffeur een wegcontrolepost in de buurt op en maakte onmiddellijk een U-bocht.  Na ongeveer 2 kilometer te hebben gereden, klapte plotseling de linker achterband, waarna de taxichauffeur de pick-up verliet en op de vlucht sloeg.

De migranten werden voor juridische procedures naar het politiebureau van het hoofddistrict gebracht, terwijl de politie een zoektocht startte naar de onderduikende taxichauffeur.  De verklaring van de bestuurder is cruciaal voor het onderzoek en de politie doet een beroep op het publiek om alle informatie te verstrekken die kan leiden tot zijn verblijfplaats.

Illegale gesmokkelde migranten uit Myanmar is een bekend fenomeen in Thailand.
Nog maar twee weken geleden ontdekte de politie gisteren 106 illegale migranten die in een vrachtwagen waren gepropt in de provincie Prachuap Khiri Khan, in het westen van Thailand.  De bestuurder was nergens te bekennen.

Deze incidenten benadrukken het voortdurende probleem van illegale migratie in de regio en de uitdagingen waarmee de autoriteiten worden geconfronteerd om deze te beteugelen.

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!