Taxichauffeur in Thailand krijgt maar liefst € 1000.- fooi in ruil voor een ritje van 677 baht

BANGKOK:- Een taxichauffeur uit Bangkok keek zijn ogen uit nadat een passagier hem twee biljetten van 500 euro gaf als ritprijs voor een ritje dat slechts 677 baht kostte. De passagier, een buitenlander hief zijn hand op en zei tegen de chauffeur: ‘hou de tip maar’, waarmee hij insinueerde dat hij geen wisselgeld terug wilde.

De chauffeur deelde zijn verhaal in een Facebook-groep, Thailand Taxi Drivers, wat meteen voor veel opschudding zorgde. De twee biljetten van 500 euro hebben, omgerekend naar Thais geld, een waarde van zo’n 37.000 tot 38.000 baht, een meevaller die groter is dan het winnen van een loterij.

In reactie op opmerkingen legde de chauffeur verder uit dat hij de buitenlandse passagier in het centrum had opgehaald om hem af te zetten op Don Mueang Airport. Er was echter een verwarring en de passagier zou worden afgezet op de luchthaven Suvarnabhumi. De passagier had slechts 30 minuten de tijd om de overstap van Don Mueang naar Suvarnabhumi te maken, waarbij hij een speciale betaling beloofde als hij op tijd zou arriveren en de passagier zijn vlucht niet zou missen, zo las Olleke Bolleke in Sanook News.

“De passagier wilde zijn vlucht waarschijnlijk niet missen omdat hij zaken te doen had. Als je berekent wat hij zou verliezen als hij zijn vlucht zou missen, is dat de moeite waard voor hem. Ik eiste niets, ik liet gewoon de meter lopen zoals gewoonlijk.”

Later trokken gebruikers van sociale media de authenticiteit van de biljetten in twijfel, aangezien biljetten van 500 euro zeldzaam zijn en al jaren uit de circulatie zijn. De chauffeur antwoordde dat de bankbiljetten echt waren.

“In eerste instantie wilde ik ze niet accepteren omdat ze mij onbekend waren en ik bang was om opgelicht te worden.”

Hij deelde ook een strookje waaruit bleek dat hij de bankbiljetten had ingewisseld voor 37.600 baht. Sommige commentaren speculeerden of de passagier geloofde dat de bankbiljetten Thaise biljetten van 500 baht waren en van plan waren 1.000 baht te betalen, maar per ongeluk biljetten van 500 euro gaven. Wat de reden ook was, het is en blijft een buitengewone tip.

Olleke Bolleke in Bangkok 

Eén gedachte over “Taxichauffeur in Thailand krijgt maar liefst € 1000.- fooi in ruil voor een ritje van 677 baht”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!