Dorpsbewoners in Zuid-Thailand gevraagd om tijdens een klopjacht op een ontsnapte gevangene hun biezen te pakken

TRANG:- Inwoners van een bergachtig dorp is gevraagd om tijdelijk te vertrekken, zodat de politie de ontsnapte gevangene Chaowalit Thongduang kan opsporen, die woensdag na een vuurgevecht met de politie in het Palian-district van Trang wist te ontvluchten.

De klopjacht op Chaowalit, alias Sia Paeng Nanod, in het Banthad-gebergte wordt steeds intensiever, waarbij de autoriteiten in twee aangrenzende districten Manang en Thungwa, beide in de naburige provincie Satun, controleposten opzetten om mensen 24 uur per dag te screenen. 

Er wordt aangenomen dat de gevangene en zijn gewapende lijfwachten naar de oostkant van de bergketen zijn gevlucht. 

Naast de politie is nu ook het Thais leger en zijn er boswachters gemobiliseerd voor de zoektocht. De afdeling misdaadbestrijding en boswachters bewaken de gebieden in het Banthad natuurreservaat in de provincie Satun, terwijl tientallen agenten van de provinciale politieregio 9 en de lokale politie in Trang de bergachtige gebieden op motorfietsen in de gaten houden.

Khun Suthon (achternaam verborgen), inwoner van het dorp Bantra, zei dat de politie de bewoners heeft gevraagd de gebieden twee dagen te verlaten, zijn familie heeft aan dat uit oogpunt voor hun eigen veiligheid voldaan. Hij durft pas op een rubberplantage te gaan werken als de voortvluchtige is opgepakt, zei hij. 

Khun Chokechai Limma, het dorpshoofd, heeft de dorpelingen wordt opgedragen het bos te verlaten en de politie hun werk te laten doen.

Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!