Taxichauffeur in Bangkok gearresteerd voor het bestelen van een zwaar dronken Franse passagier

BANGKOK:- Een taxichauffeur is in de wijk Watthana in Bangkok gearresteerd nadat hij naar schatting 50.000 baht aan contant geld en waardevolle spullen van een dronken Fransman had gestolen, de man was in zijn taxi in slaap was gevallen.

Een politieteam onder leiding van kolonel Phudit Boonyaritthichaikit, rechercheur op het politiebureau van Thong Lor, heeft de taxichauffeur gearresteerd, alleen geïdentificeerd werd als de 49-jarige als Khun Torsak.

De arrestatie kwam nadat Manuel Boyer, 32, een Frans staatsburger die in de informatietechnologie werkt, een klacht had ingediend bij de politie van Thong Lor dat zijn Lacoste-tas met contant geld en waardevolle spullen van in totaal 54.200 baht vermist was geraakt.  Het incident vond plaats voor een Lawson 108-supermarkt op Soi Sukhumvit 22, zo verscheen gisteren in de Thaise media.

Na een onderzoek en het verzamelen van bewijsmateriaal, kon de politie een arrestatiebevel voor de khun Torsak verkrijgen op beschuldiging van diefstal.

Uit gegevens blijkt dat de taxichauffeur eerder was beschuldigd van het bezit van illegale drugs.  Bij een inspectie in zijn kamer vond de politie de Lacoste-tas van het slachtoffer, maar de verdachte zei dat hij de gestolen iPhone had verkocht aan een winkel op de Huai Khwang-markt.

Tijdens het verhoor vertelde de khun Torsak de politie dat hij oorspronkelijk van plan was de passagier wakker te maken, maar van gedachten veranderde nadat hij zijn waardevolle spullen had gezien.  Hij besloot toen om ze te stelen om te verkopen om zijn eigen kosten te dekken.

De taxichauffeur zit vast op het politiebureau van Thong Lor in afwachting voor verder proces.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!