Tariefverhoging op de groene BTS lijn Bangkok uitgesteld

~UITSTEL IS NOG GEEN AFSTEL~
(Al stelt men een bepaald opdracht steeds uit, wil dat niet zeggen dat het uiteindelijk niet worden gedaan)

BANGKOK:- De publieke discussie van een week is voorlopig voorbij: het stadsbestuur (BMA) heeft gisteren de geplande tariefverhoging voor de gehele Skytrain Green Line voor onbepaalde tijd uitgesteld.

De BMA kondigde op 15 januari aan dat de tarieven op sommige Green Line-routes vanaf 16 februari met 3 baht per station zouden worden verhoogd tot een maximum van 104 baht.  De verlenging van de groene lijn van Bearing stations naar Samut Prakan en van Mo Chit naar Ku Kot stations werd op 3 april 2018 gedeeltelijk opengesteld voor openbaar vervoer.  De hele route is op 16 december vorig jaar opengesteld.  

De BMA had op de secties geen extra tarieven in rekening gebracht boven het oorspronkelijke tarief van 65 baht.  De stad wilde de opbrengst van de tariefverhoging gebruiken om de exploitatievergoeding voor het Bangkok Mass Transit System van 9,6 miljard baht te financieren.  

De aankondiging, ondertekend door gouverneur Aswin Kwanmuang op maandag, zei dat de regering de stad had opgedragen de tariefverhoging uit te stellen vanwege de impact op mensen tijdens de Covid-19-crisis. 

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photostock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!