‘Tamme’ walvishaai zwemt bijna 5 uur met toeristen in het oosten van Thailand

RAYONG:- Een “tamme” walvishaai zwom gisteren vijf uur lang met toeristen voor de kust van de provincie Rayong in het oosten van Thailand.

De duikinstructeur, Khun Kru Off, van de Toy Boat Tour-groep, vertelde dat hij toeristen meenam naar Hin Pleng, een populaire duikstek ongeveer 13 zeemijl uit de kust. Terwijl de toeristen aan het zwemmen waren en naar het koraal keken, dook er plotseling een 7 meter lange walvishaai voor de duikers op.

De vriendelijke reus zwom in cirkels rond de boot en speelde met toeristen tot ze vijf uur later uitgeput aan boord klommen.

Zelfs toen de boot terug naar de kust vertrok, volgde de walvishaai een tijdje voordat hij verdween, zei Kru Off.

Khun Kru Off zei dat met name deze ene walvishaai als een tam dier is.  Hij zei dat hij vermoedt dat het dezelfde is die elk jaar terugkeert naar de duikstek Hin Pleng.

Vorige maand bezocht een vier meter lange walvishaai een groep toeristen tijdens een snorkeltrip in de wateren van Koh Chang in de Golf van Thailand.

Het word als een uiterst zeldzame waarneming beschouwd, aangezien walvishaaien zich gewoonlijk niet in zulke ondiepe wateren wagen.

Olleke Bolleke in Oost-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!