Taiwanese missie bedankt Thailand voor het adequate optreden bij de brand van de Ming Dih Chemical-fabriek in Samut Prakan

~EEN WOORD OP ZIJN PAS IS EEN DAALDER WAARD~
(Spreken op het juiste ogenblik is waardevol)

SAMUT PRAKAN:-  In een verklaring die vandaag via Facebook werd vrijgegeven, bedankte het Taipei Economic and Cultural Office de Thaise autoriteiten voor hun onvermoeibare inzet om enorme brand te blussen die gisteren in de Ming Dih Chemical-fabriek in Samut Prakan uitbrak.

Bij de brand, die maandagmorgen rond 3 uur werd veroorzaakt door een enorme explosie, kwam een ​​19-jarige brandweerman om het leven en raakten 60 anderen gewond.

“Het kantoor wil zijn medeleven betuigen aan de familie van de overleden brandweerman en hopen dat de gewonden zo snel mogelijk zullen herstellen. Momenteel zijn meer dan 60 werknemers gewond, van wie twee Taiwanezen”, aldus de verklaring.

Het kantoor voegde eraan toe dat het een noodhulpteam heeft opgezet en samenwerkt met Thaise instanties om de resterende chemicaliën in de fabriek te beheren en stappen te ondernemen om de situatie in nabijgelegen gebieden onder controle te krijgen.

De fabriek, in Soi Kingkaew 21 in het Bang Phli-district van Samut Prakan, is een Thais-Taiwanese joint venture en produceert schuimplastic en pellets.  Het pand is gesloten voor buitenstaanders om verdere schade te voorkomen en het kantoor zei dat het contact heeft opgenomen met de Taiwanese eigenaar om de schade te verantwoorden.

De Thaise burgerbescherming ter voorkoming van rampen heeft gemeld dat ten minste 70 huizen en 15 voertuigen beschadigd zijn geraakt bij de explosie.  Bewoners binnen een straal van 5 kilometer van de fabriek kregen het bevel om te evacueren en weg te blijven totdat de afdeling Pollution Control het gebied inspecteert en de veiligheid bevestigd wordt wat inmiddels gebeurt is.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!