Taiwanese blogger wint in Bangkok een eetwedstrijd door een portie van 3 kilo kippenvlees met rijst te verslinden

BANGKOK:- Een slanke jonge Taiwanese toerist won deze week de uitdaging van een restaurant in Bangkok door in minder dan een uur een maaltijd van drie kilo kip en rijst te verorberen. Mrs. Jai Wei Ku droeg een Thais middelbare schooluniform toen ze de “gigantische kippenrijst”-uitdaging aanging in restaurant Sri Leung Pochana.

Iedereen die de maaltijd van 3 kg in minder dan een uur opeet, krijgt de maaltijd aangeboden.  Degenen die het gerecht niet op kunnen eten,moeten echter de volle mep van 650 baht betalen.

“Het Taiwanese schoolmeisje Jai Wei Ku deed er 35 minuten over om haar schaal leeg te eten, heel knap, aldus de beschrijving van de foto’s van de challenge op de Facebook-pagina van het restaurant.

Het portie “kiprijst” bestaat uit 2 kg rijst en 1 kg kip, die kan worden gebakken, gestoomd of gegrild.  Soep en warme sauzen zijn daarbij inbegrepen.

Het gerecht is genoeg om tot acht hongerige mensen te voeden, volgens berichten in de Thaise media.

Jai, die ook een foodblogger is, plaatste foto’s van zichzelf op Instagram in een Thais studentenuniform, wat een populaire modetrend is geworden voor vrouwelijke Chinese toeristen.

Het restaurant plaatste foto’s voor en na de challenge, evenals een video waarop te zien is hoe ze de maaltijd gemakkelijk verslindt, op haar Facebook-pagina.

Restaurant Sri Leung Pochana bevindt zich in de buurt van het Saphan Kwai BTS Skytrain-station in de wijk Samsen Nai.

Olleke Bolleke in Bangkok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!