Surachate “Big Joke” Hakparn: definitief terug bij de politie

~IN HETZELFDE SCHUITJE ZITTEN~
(Met dezelfde omstandigheden te maken hebben, hetzelfde lot ondergaan)

Bangkok:- Premier Prayut Chan-o-cha als voorzitter van de politiecommissie (PC) heeft luitenant-generaal Surachate alias “Big Joke” Hakparn oevregeplaatst, maar ditmaal naar een actieve post bij zijn oude werkgever de Royal Thai Police.

De overplaatsing was eerder aangekondigd door de vice-premier, daarna ontkent door de premier, maar nu alsnog bevestigd.

Pol. luitenant-generaal Surachate Hakparn werd in 2019 ontslagen als commissaris van het Immigratiebureau (IB).

De woordvoerder van de Koninklijke Thaise politie, Generaal Yingyos Thepjamnong, bevestigde woensdag dat de overdracht afgelopen vrijdag was ondertekend door premier Prayut Chan-o-cha.

“Big Joke” wordt nu beschouwd als zijnde terug bij de politie, hoewel zijn exacte functie nog niet is bepaald.

Hij leidde de immigratiepolitie tot 2019, toen hij plotseling werd overgeplaatst naar een civiele post als adviseur bij het kabinet van de premier. Er werd nooit uitgelegd waarom hij uit het immigratiebureau werd overgeplaatst en wat het onderzoek had aangespoord. De voormalige commissaris van het immigratiebureau sprak schande van de onwetmatige overdracht noemde en spande een rechtszaak aan tegen Premier Prayut.

Generaal Yingyos van de politie, zei “Wat op dit moment duidelijk is, is dat luitenant-generaal Surachate officieel terug is bij de politie”.

Een bron binnen de Royal Thai Police meldde dat “Big Joke” het recht had om zijn huidige rang te behouden en te worden hersteld in zijn laatste positie die hij bekleedde vóór de overplaatsing, namelijk commissaris van het immigratiebureau.

“Big Joke” is ook gekwalificeerd voor promotie tot assistent-hoofd van de nationale politie.

Generaal Prayut, die onlangs de overdracht nog ontkende, zei dinsdag dat de overdracht verband hield met het onderzoek naar generaal Luitenant-generaal Surachate dat begon op het kantoor van de premier.

De premier heeft geen verdere informatie verstrekt over de overdracht of het onderzoek naar luitenant-generaal Surachate, alias “Big Joke”

Informatie en bron
Vertaling: De Kleine Beer
Bron: Chiang Rai Times

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!