Strengere regelwetgeving na aanrandingszaak  voor toerbegeleiders in Oost-Thailand in de maak 

KOH CHANG:- De Thaise autoriteiten hebben maatregelen genomen om de toeristische reputatie van het land te beschermen en reizigers gerust te stellen na aanranding waarbij een 24-jarige reisleider betrokken was. Het incident, dat breed werd uitgemeten in de media, was voor diverse ministeries aanleiding om actie te ondernemen.

Kolonel Sarawut Tankul, plv.  commandant bij de toeristenpolitie, liet weten dat zijn organisatie na de uitspraak van de rechtbank tegen de verdachten, gaat samenwerken met de lokale wetshandhavingsinstanties en verschillende instanties om nieuwe veiligheidsmaatregelen te ontwikkelen om soortgelijke incidenten te voorkomen.

Khun Wasaphon Atthaphonthanaset, voorzitter van de Thaise gidsen-vereniging zei dat de dader een lokale reisleider was en geen professionele reisleider. Dit heeft geleid tot initiatieven voor strengere regulering van lokale touroperators, waaronder verplichte registratie en professionele training om de servicenormen te verhogen.

De autoriteiten hebben de noodzaak benadrukt van samenwerking tussen alle sectoren, inclusief politie, overheid en lokale gemeenschappen, om de veiligheid van het toerisme te vergroten. Maatregelen omvatten strikt toezicht op lokale gidsen, uitgebreide training en het bijhouden van gedetailleerde gegevens. Deze stappen zijn bedoeld om lokale gidsen op professioneel niveau te brengen en een kader voor inspecties te bieden.

De frequentie van de inspecties zal ook worden verhoogd, vooral in de zich ontwikkelende toeristische gebieden, om de veiligheid van bezoekers te garanderen en de reputatie van Thailand als veilige en gastvrije bestemming in stand te houden.

Olleke Bolleke in Oost-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!