Stomdronken monnik in oost-Thailand gelaïciseerd nadat hij weigerde de drankrekening te betalen 

SATTAHIP:- De aandacht van uw nieuwsbeer werd wederom getrokken naar een Thaise monnik die het niet zou nauw nam met zijn belofte aan Boeddha en zijn heilige wijding in diskrediet bracht.

Dit keer vond het plaats in Sattahip,  in de buurt van Pattaya.

De politie van Sattahip kreeg een telefoontje van restaurant Sum Saew dat een man zijn bier en eten niet wilde betalen en zich verschanst had  in het nabijgelegen Burapha Resort.

Kolonel  Phaiboon Laohanawat van de Sattahip-politie ging ter plekke en zag de man van burgerkleding een monniksgewaad aantrekken.

Volgens zijn Thaise identiteitsbewijs was ging het om de 42-jarige Phra Mahasomphop, maar hij wilde niet zeggen tot welke tempelgemeenschap hij behoorde.

Hij was behoorlijk dronken en wanordelijk en zorgde voor problemen voor de politie.  Terwijl kolonel Phaiboon in zijn kamer was, had hij al twee biertjes achterovergeslagen, wat gelijk werd gefotografeerd voor bewijsdoeleinden.

De 42-jarige monnik gaf al snel toe te hebben gedronken en niet in het restaurant te hebben betaald.

Phra Khru Winai werd uitgenodigd naar een nabijgelegen tempel, Wat Thepprasat Taothan, om de dolende man van zij saffraankleurige pij te ontdoen.

Er word vernomen dat hij al 20 jaar monnik was, maar waar was…..is nog steeds een mysterie!

Nadat de monnik was gelaïciseerd, besloot de restauranteigenaar géén afgifte te doen en werd de inmiddels voormalige monnik weer vrijgelaten.

Olleke Bolleke in Oost-Thailand 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!