Stierhaai in het studiecentrum Chantaburi neemt een hapje van een medewerker

CHANTABURI:- Een medewerker van het studiecentrum van Kung Krabaen Bay in de provincie Chanthaburi werd gistermiddag gebeten door een volwassen stierhaai, waardoor hij een ernstige wond opliep.  Collega’s moesten het bloedige water in rennen en hem eruit trekken om meer aanvallen van andere haaien te voorkomen.

De aanval vond plaats bij de aquacultuurdemonstratie-eenheid toen ambtenaren drie stierhaaien vervoerden, elk met een gewicht van meer dan 100 kilo, ter voorbereiding op een eb op zondag. Een van de haaien had zo’n honger dat hij zijn tanden in de 55-jarige medewerker, Mr. Boonterm Singhasura zette.

Zijn collega’s haastten zich om hem onmiddellijk uit het water te trekken voordat de haaien bloed roken en tot een gezamenlijke aanval zouden overgaan.

Mr. Boonterm liep een ernstige verwonding op aan zijn been en werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

“We leidden de haaien door een tunnel naar dieper water.  Boonterm duwde een haai de tunnel in.  De haai kende hem wel, maar draaide zich om om hem aan te vallen ”, aldus een collega van het slachtoffer.

 “We dachten dat we een hechte band met deze haaien hadden gevormd nadat we constant met ze in het zwembad hadden gewerkt, ze hadden geholpen als het tij laag was en zuurstofslangen in hun mond hadden gestopt.  Maar na dit incident kom ik nooit meer in het zwembad”, aldus de collega.

Aanvallen van haaien zijn zeldzaam in Thailand, met slechts een paar incidenten gemeld.  Het meest recente geval – een niet-fatale aanval op een buitenlandse toerist in Hua Hin – werd gemeld op 16 april 2018.

Sharkattackdata.com meldt echter dat een 35-jarige  buitenlandse duiker op 5 januari 2000 d door een haai in Phang Nga werd gedood.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olivier B. Bommel, een heer van stand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!