Speciaal beroepsopleidings-programma biedt een driejarige stage in Japan

BANGKOK:- Het ministerie van Arbeid heeft onlangs een programma gelanceerd om Thaise arbeiders met een driejarige beroepsopleiding naar Japan te sturen voor voor het bijspijkeren van hun technische vaardigheden.

De campagne maakt deel uit van het Technical Intern Training Program van de Japanse Public Interest Foundation International Manpower Development Organization, ook wel bekend als IM Japan.  

IM Japan streeft ernaar om buitenlandse onderdanen Japanse technology, vaardigheden en kennis te bieden en hen zo de kans te geven een actieve rol te spelen, hetzij in Japan, hetzij in hun thuisland.

“Momenteel heeft Japan ongeveer 2.000 Thaise werknemers nodig in technische functies, vooral in de auto- en voedselindustrie”, zo vertelde khun Pratheep Songlamyong, directeur-generaal van de aeling Vaardigheidsontwikkeling.

 “De afdeling zal de geselecteerde werknemers de nodige training en oriëntatie geven voordat ze naar Japan reizen om de driejarige cursus te voltooien.”

De opleiding in Thailand duurt vier maanden;  
De eerste drie maanden zijn bij Pathum Thani Labor Skill Development Office en zullen de Japanse taal en technische basisvaardigheden behandelen die voor elke baan vereist zijn.  

Het tweede deel van de training, een maand lang, vindt plaats in het Chonburi Labor Skill Development Office en behandelt onderwerpen als de Japanse cultuur, traditie en het dagelijks leven om de kandidaten te laten acclimatiseren met het leven en werken in Japan, zowel fysiek als mentaal.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!