Southwest Airlines biedt excuses aan voor voorstel om mondkapje vast te lijmen op het gezicht van een peuter

DALLAS:- U bent het als vaste gast van mijn blog wel gewend  dat uw nieuwsbeer af en toe een uitstapje maakt naar niet gerelateerd thais nieuws. Vandaag las ik een stukje waarvan ik eerlijk gezegd een héééél  klein beetje (stiekem) om moest lachen, hoe verzin je het en dan niet eens in Thailand.

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Southwest Airlines heeft haar excuses aangeboden, nadat een stewardess voorstelde om een mondkapje vast te lijmen aan het gezicht van een peuter die het kapje steeds afdeed. Dat vertelt de moeder van het kind. Op vluchten in de Verenigde Staten is een mondkapje al vanaf 2 jaar oud verplicht. Het voorval zou afgelopen donderdag plaats hebben gevonden op een vlucht van Orlando in Florida naar Norfolk in Virginia.

De moeder, Ali Cleek, probeerde onder het toeziende oog van twee cabinemedewerkers het mondkapje op te doen bij haar dochtertje. Maar steeds haalde het kind het kapje weer weg omdat ze op haar duim wilde zuigen, zo vertelt Cleek.

Op een gegeven moment zou één van de stewardessen het gehuil en de ongehoorzaamheid van de 2-jarige peuter zat zijn geweest. Ze stelde eerst nog sarcastisch aan de moeder voor om een gat in het mondkapje te maken, maar vervolgens kwam ze met een voorstel waar Cleek zich rot van schrok.

De stewardess stelde namelijk voor om het mondkapje vast te lijmen aan het gezichtje van de peuter. Ze zei dat ze lijm aan boord van het vliegtuig hadden. Of dit ook sarcastisch was, is niet geheel duidelijk, maar het is moeilijk voor te stellen dat het een serieuze optie was.

“Ik weet gewoon dat, of het nu sarcasme was of niet, ik me schaamde en probeerde het mandaat zo goed mogelijk te volgen”, zegt Cleek in een toelichting bij Fox News. Ze barstte na de opmerking in huilen uit. “Mijn dochter is twee. We deden er alles aan om ons aan de regels te houden.”

Cleek benadrukt dat ze respecteert dat mondkapjes verplicht zijn in vliegtuigen, maar dat er ook best wat humaniteit en compassie mag zijn als het niet lukt om een peuter te laten gehoorzamen. Southwest Airlines zou haar beloofd hebben dat de zaak met het cabinepersoneel besproken wordt.

In een statement aan Fox News laat de luchtvaartmaatschappij weten dat passagiers er meerdere malen, ook al voor de vlucht, aan herinnerd worden om een mondkapje te dragen in het vliegtuig. Southwest gaat inhoudelijk niet in op de zaak.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Amerika  
Bron: Luchtvaartnieuws.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!