De Chinezen hebben het Covid19 virus op doerian verpakkingen uit Thailand aangetroffen

CHINA:- Onlangs kondigde een Chinese markt in Ganzhou, dat in het oosten van China ligt, aan dat ze het Covid19 virus op het oppervlak van doerian-pakketten die uit Thailand kwamen hadden gedetecteerd, aldus het Bureau van Landbouwzaken van de Thaise ambassade in Peking.

De OAA zegt het virus eind vorige week op de Haudongcheng-markt te hebben gevonden.  Verder is iedereen die de doerian-pakketten heeft behandeld negatief getest op Covid en zit momenteel in quarantaine.

De doerian-pakketten zijn ook voor de veiligheid bewaard.  Het was niet meteen duidelijk wiens veiligheid werd beschermd, de veiligheid van de klanten of de veiligheid van het fruit.  Ander fruit en ‘gerelateerde gebieden’ op de markt zijn gesteriliseerd.

Het Bureau van Landbouwzaken zegt dat ze de kwestie met de algemene Chinese douaneadministratie hebben besproken

Ambtenaren zeggen dat ze niet zullen stoppen met het importeren van producten van hun Thaise leverancier, aangezien de Covid in een lokaal gebied werd gedetecteerd en niet bij het controlepunt.

Het nieuws van de doerian-pakketten en hun Covid reisgenoot werd natuurlijk op sociale media gedeeld. Of het nieuws voornamelijk op Thaise sociale media of Chinese sociale media werd gedeeld, is niet bekendgemaakt.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Azië 
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!