Songkhla is van plan de deur voor Maleisische toeristen met de ‘Dannok Sandbox’-regeling te openen

THAILAND:- De zuidelijk gelegen provincie Songkhla is van plan de “Dannok Sandbox”-regeling te lanceren om de economie van het district Sadao, dat aan de grens met Maleisië ligt, te stimuleren.

Winkels, restaurants, hotels en andere bedrijven die te maken hebben met toerisme in het gebied hebben zwaar te lijden onder de impact van Covid-19, omdat 90 procent van hun klanten Maleisische toeristen zijn.

De particuliere sector zei dat de sandbox-regeling is gestart omdat Maleisië tot nu toe 31,8 miljoen Covid19 vaccins heeft bij de bevolking heeft ingeënt en naar verwachting zal in oktober 70 procent van de bevolking gevaccineerd zijn.  De opening van de grens met Sadao is ook in lijn met het plan van premier-generaal Prayut Chan-o-cha om Thailand tegen oktober te heropenen.

“Het plan wordt ‘Dannok Sandbox’ genoemd omdat Maleisische toeristen die Sadao bezoeken het gebied Dannok noemen”, aldus gerelateerde bedrijven.

“Deze grens is de enige wegverbinding met Maleisië, dus het zal gemakkelijk zijn om de verspreiding van Covid-19 in te dammen.”

Zodra de regeling van start gaat, zal het bijdragen aan het creëren van 10.000 banen en een model worden voor andere grensprovincies, zei een hotelexploitant.

Hoewel de Dannok Sandbox zich nog in de planningsfase bevindt, is het te hopen dat het district weer gaat bruisen onder strikte maatregelen om de aanhoudende Covid-19-crisis aan te pakken.

Voordat de regeling van start gaat, moeten alle ongeveer 30.000 mensen die in het gebied wonen volledig zijn gevaccineerd en moeten overheidsinstanties haalbaarheidsstudies voltooit hebben.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!