Sommige Landen in Zuidoost openen langzaam hun deuren voor toeristen

AZIË:- Naast Thailand, dat op 1 november opengaat voor buitenlandse toeristen, gaan ook andere Aziatische landen open onder het “leven met Covid”-beleid.  Hier een samenvatting van uw nieuwsbeer over de stappen die Indonesië, Singapore, Maleisië en Vietnam ondernemen om toeristen te verwelkomen:

Indonesië
De luchthaven van Bali heropent donderdag (14 oktober) na ruim een ​​jaar gesloten te zijn geweest.  De Indonesische regering werkt aan een lijst van landen die rechtstreekse vluchten mogen versturen.  Bezoekers moeten een bewijs van hotelboeking overleggen, inclusief de verplichte achtdaagse quarantaine.  Ze moeten zich ook op eigen kosten laten testen op het virus.

De Winkelcentra, uitgaansgelegenheden en sportstadions in Indonesië zijn sinds 8 oktober geopend.

Singapore
Deze eilandstaat ging sinds 26 augustus geleidelijk open en vanaf aanstaande dinsdag (19 oktober) hoeven bezoekers uit 11 landen met een laag risico, waaronder de VS, het VK en Canada, daar niet meer in quarantaine.

Alle aankomsten zullen echter voor en na de landing in Singapore negatief moeten testen met behulp van de RT-PCR-methode.

Sinds 19 augustus geeft Singapore groen licht voor zakelijke bijeenkomsten met niet meer dan 1.000 aanwezigen en vieringen met niet meer dan 500 gasten.  Alle deelnemers dienen volledig gevaccineerd te zijn.  Evenementen met minder dan 50 personen zullen vooraf Covid-19-tests moeten uitvoeren.

Maleisië
Volledig gevaccineerde inwoners mogen sinds zondag zowel in eigen land reizen als internationale vluchten maken, omdat meer dan 90 procent van de bevolking dubbel is gevaccineerd.  Maleisië opent ook geleidelijk enkele van zijn toeristische attracties.  De landsgrenzen zijn nog steeds niet open voor buitenlanders, hoewel de regering overweegt het land binnenkort volledig te heropenen.

Vietnam
Het land opent in december zijn deuren voor toeristen uit landen met een laag risico en gaat in juni volgend jaar volledig open voor toeristen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Azië  
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!