Sommige inwoners van Pattaya worstelen nog steeds met het overvloedige water en regen

PATTAYA:- Sommige inwoners in Pattaya lijden nog steeds aan de overstroming die aan hun huizen grote schade heeft veroorzaakt nadat de zomerstorm van woensdagochtend de kustplaats heeft geteisterd.

Volgens de Thai Meteorological Department (TMD) zullen deze week meerdere dagen met stortregens en potentieel plotselinge overstromingen het leven kunnen beheersen.

De bewoners in Soi Wat Boon Kanjanaram 5, waar ongeveer 100 huizen staan, hebben nog steeds te maken met  overstromingen tot een meter hoog.  Dit ligt niet ver van het Riviera-appartement in Jomtien.

Veel van de dorpelingen kozen ervoor om hun huizen te verlaten tijdens de stijgende overstromingen en verbleven tijdens de ergste periode van de stormen in verhoogde optrekjes.  In de volgende dagen werden bewoners gezien die roeiboten gebruikten om zich door de lokale gemeenschap te verplaatsen, vooral als het ging om het helpen vervoeren van oudere buren.

Gemeentelijk ambtenaren van Pattaya, waaronder ook de vrouw van de burgemeester, schonken ook voedsel, water en voorraden aan degenen die het zwaarst door de overstromingen waren getroffen.

De komende dagen zal er meer regen vallen, hoewel de bewoners hopen dat het niet zo hevig zal zijn als de meest recent stormen.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Pattaya News 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: Pattaya News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!