Soldaten van het Thaise leger steken de helpende hand uit aan gestrande slachtoffers van de overstromingen in het land

BANGKOK:- De leiding van zowel het koninklijke Thaise leger  als de Koninklijke Thaise politie stuurden hun manschappen om mensen te helpen die waren gestrand als gevolg van zware overstromingen in veel provincies.

De zware, aanhoudende regen waar uw nieuwbeer u eerder over bericht heeft, heeft verschillende provincies overspoeld, waaronder Uttaradit, Phetchabun, Lamphun, Chiang Mai, Lampang, Phrae, Udon Thani, Roi Et, Khon Kaen, Ubon Ratchathani, Prachin Buri, Nakhon Nayok en Satun.

Het leger heeft zijn kazernes voor rampenbestrijding in het hele land de opdracht gegeven om samen te werken met lokale bestuursorganen om onmiddellijke hulp te bieden aan de slachtoffers van de overstromingen.

De eerste stap voor de uitgezonden troepen zal het bouwen van dijken zijn om economische zones te beschermen en het inzetten van militaire vrachtwagens en boten om de slachtoffers van de overstromingen naar hoger gelegen gebieden te verplaatsen.

Er werden ook troepen ingezet om zakken met benodigdheden uit te delen en vers voedsel voor de slachtoffers van de overstromingen in bepaalde gebieden te bereiden.

Ondertussen heeft de nieuwe hoofdcommissaris van de nationale politie, generaal Torsak Sukvimol, het hoofdkwartier van de provinciale politie in het hele land opgedragen agenten in te zetten om mensen in gebieden die onder hun jurisdictie vallen dringend te helpen.

Volgens de woordvoerder kregen de hoofden van de provinciale politie de opdracht om samen te werken met de provinciale gouverneurs om de inspanningen voor de hulp aan slachtoffers van de overstromingen te coördineren.

Het provinciale hoofdbureau van politie kreeg de opdracht te overwegen om agenten te sturen om de bezittingen van slachtoffers van overstromingen te helpen beschermen nadat ze uit hun ondergelopen huizen waren geëvacueerd.

De afdeling snelwegpolitie kreeg ook de opdracht om het verkeer op ondergelopen wegen te ontlasten en om gestrande voertuigen in de gaten te houden, voegde de woordvoerder eraan toe.

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!