In Zuid-Thailand is een nieuwe soort pitadder ontdekt 

SATUN:- Medewerkers van het Thale Ban National Park in de zuidelijke provincie Satun hebben een nieuw soort pitadder ontdekt, de kleinste tot nu toe gevonden in de onderfamilie van giftige slangen. 

Khun Saengsuree Songthong, hoofd van het nationale park, zei dat hij, zijn assistent Khun Nakhen Kaweethanatham en onderzoeksfunctionaris Khun. Bunyarit Dechochai per ongeluk de nieuw ontdekte soort pitadders zagen terwijl ze onlangs onder een kalkstenen schuilplaats lagen te rusten. 

Ze maakten foto’s en vroegen een onderzoeker om de slangen te identificeren. Uit het onderzoek bleek later dat het team een ​​nieuwe ontdekking had gedaan.

Khun Saengsuree zei dat de nieuw ontdekte soort wetenschappelijk de naam “Trimeresurus ciliaris” kreeg en “kalksteenwimperpitadder” werd genoemd. Het lijkt op Trimeresurus venustus of “mooie pitadder”. 

De kalkstenen wimperpitadder is kleiner dan de prachtige pitadder, zo vertelde het parkhoofd. De wimpers en neus zijn groter en de patronen op de laterale schubben zijn duidelijker.

Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!