Social Media in Thailand is meest gebruikte tool om ouderen om de tuin te leiden

THAILAND:- Facebook is de tool geworden die het meest wordt gebruikt om ouderen te misleiden, zo beweerden Thaise experts tijdens een seminar die ouderen en hun families was georganiseerd.

Uit gegevens van het Thais Nationaal Bureau over het internetgebruik van senioren blijkt dat de groep het vaakst wordt misleid tijdens het browsen op Facebook-pagina’s, zo vertelde khun Jaruwan Sriphakdee, directeur van de Thaise afdeling Rechtenbescherming en Bijstand van ouderen. 

Volgens de gegevens worden 44 procent van de senioren door Facebook-berichten misleid, 31,25 procent door Line-chats en 5,25 procent door Instagram-berichten, aldus khun. Jaruwan, sprekend op een online seminar georganiseerd door de Thaise Consumentenraad (TCC) en wees de ouderen en hun families op de gevaren van fraude op sociale media.

Jaruwan legde uit dat ouderen op Facebook meer worden misleid dan op andere sociale-mediaplatforms, omdat ouderen het portaal gebruiken om op de hoogte te blijven van de actualiteit, vrienden te ontmoeten en te shoppen.

Het seminar hoorde ook dat het aantal klachten dat vorig jaar door de Electronics Transactions Development Agency is ontvangen, met 20 procent is gestegen tot ongeveer 50.000.

Khun Praparat Chaiyos, een hoge functionaris bij het bureau, zei dat de meeste klachten gingen over online aankopen van goederen die niet aan de geadverteerde kwaliteit voldeden. Ze vertelde daarbij dat de meeste klagers 40 jaar of ouder waren.

De misleidende berichten bevatten vaak verzonnen verhalen, tijdslimieten voor het doen van aankopen en oudere presentatoren. Ze citeerde advertenties die senioren gebruikten om zalfjes te presenteren voor het verlichten van kniegewrichtpijn, waardoor veel oudere klanten werden verleid om geld te verspillen aan de nutteloze producten.

Praparat adviseerde oudere internetgebruikers om hun kinderen te raadplegen voordat ze een aankoop doen en altijd de website blacklistseller.com te controleren voordat ze een aankoop doen.

Tijdens hetzelfde seminar zei Pasawat Jumpa, hoofd van de afdeling advertentiebewaking van de Consumentenbeschermingsraad, dat de meeste misleidende advertenties enorme kortingen op hun producten claimden.  De leveranciers maakten ook niet-verifieerbare beweringen, zoals dat hun producten topverkopers waren of gegarandeerd Covid19 zouden voorkomen.

Thailand heeft nu meer dan 10 miljoen ouderen, een aantal dat volgens de plv. secretaris-generaal van het TCC, sterk stijgend is, daarbij verwijzend naar gegevens van de Provinciale Administratie.

Als gevolg hiervan is het noodzakelijk dat hun jongere familieleden hen helpen beschermen tegen online bedrog, voegde hij eraan toe.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand   
Bron: The Nation

Eén gedachte over “Social Media in Thailand is meest gebruikte tool om ouderen om de tuin te leiden”

  1. Nou heb ik geen Facebook zal me ook nooit aanmelden met dat gezichtsboek hahahaha.Heb Whatsapp en werd regelmatig gebeld je dochter is telefoon kwijt en nog meer van die ONZIN , heb helemaal geen kinderen ook geen dochter ik zei altijd jongen bedenk een andere truck, maar er zijn toch honderen erin getrapt met de whatsapp truck, en veel geld kwijt geraakt. Groeten uit de Isaan Khon Kaen en voor iedereen een geweldig SONGKRAN gewenst . Gr OME JAAP

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!