Sloopwerkzaamheden in de wijk Bang Phlat in Bangkok verlopen anders dan het plan, de hele boel start als een kaartenhuis in elkaar

BANGKOK:- Een rijtjes van 4-verdiepingen hoge gebouwen in Soi Charansanitwong 93 in de wijk Bang Phlat in Bangkok zijn tijdens sloopwerkzaamheden als dominostenen omgevallen.  Het resulteerde in een chaos waarbij wegen en en de nabijgelegen huizen beschadigd raakte. Er zijn geen gewonden gemeld.

De voorman van het project zei dat zijn arbeiders een rij van zeven commerciële gebouwen aan het slopen waren, die door de gemeente Bangkok waren onteigend voor de aanleg van een brug en een verhoogde weg.

De voorman zei dat de bestuurder van een bulldozer probeerde de gebouwen te dwingen in te storten naar de ruimte aan de rechterkant, maar de weerstand zorgde ervoor dat ze naar links kantelden en gedeeltelijk instortten op nabijgelegen huizen.

De voorman zei dat zijn werknemers al veertien commerciële gebouwen in de omgeving zonder incidenten hadden gesloopt en dat de werkzaamheden onder toezicht stonden van een ingenieur.

De 65-jarige Khun Wilailak Watanawaithoonlachai, eigenaresse van een wasserette in de buurt van de slooplocatie, zei dat de aannemer haar om 8.00 uur informeerde dat de rij gebouwen naast haar huis woensdag zou worden gesloopt.

Ze zei dat ze harde knal hoorde, wat haar ertoe aanzette naar buiten te rennen en stof van vallende stukken beton te zien. Ze zei dat het dak van haar huis door betonstukken was ingestort en dat er stof op haar bezittingen en de kleding van klanten gevallen was. Ze zei dat de aannemer haar en haar man had gevraagd tijdelijk te verhuizen en beloofde een schadevergoeding te betalen.

Ondertussen zei, Khun Ariya Pengprasert, directeur van het district Bang Phlat, dat ze opdracht had gegeven de sloop zeven dagen op te schorten in afwachting dat de aannemer met veiligheidsmaatregelen zou komen.

Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Khaosod.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!