Politie Thailand zou betrokken zijn bij een ontvoering van Chinese toeristen uit een hotel in Bangkok

BANGKOK:- De Southern Metropolis Daily publiceerde vandaag een artikel dat er Chinese toeristen uit een hotel in Bangkok werden ontvoerd, waarna er op 25 april 2,5 miljoen Thaise baht door een groep van elf mensen, waaronder verschillende huidige en voormalige Thaise politieagenten werd geeist.

Verschillende mannen die beweerden Thaise politieagenten te zijn, braken de hotelkamer binnen waar Chinese toeristen logeerden en zeiden dat vijf van de toeristen bepaalde wetten hadden overtreden en naar het politiebureau moesten gaan voor verder onderzoek.

CCTV-beelden lieten zien dat de elfkoppige bende de Chinese staatsburgers ontvoerde met behulp van vier auto’s die geparkeerd stonden voor het hotel in Soi Pracha Songkhro 2 in het district Din Daeng, zo wist The Nation te melden.

De groep eiste dat de Chinese toeristen geld zouden overmaken naar een aangewezen bankrekening. Uit angst dat ze in het buitenland zouden worden gearresteerd, maakten de ontvoerde Chinese toeristen 2,5 miljoen Thaise baht over op de rekening, en werden later vrijgelaten.

De Chinese slachtoffers dienden op 29 april een klacht in bij de politie.
De politie heeft zeven verdachten aangehouden die betrokken zijn bij de zaak, terwijl drie verdachten nog op vrije voeten zijn en de identiteit van één verdachte moet worden bevestigd. Momenteel heeft de politie een deel van het geld teruggevonden en probeert het resterende geld te traceren.

Onder de gearresteerden is er één een politie-sergeant die werkt bij het noodcommunicatiecentrum van de politie, terwijl een voormalig hoofdrechercheur van het politiebureau Khan Na Yao in Bangkok, al in 2023  uit het politiekorps werd ontslagen voor soortgelijke delicten.

De Thaise politie zei dat onderzoekers de rest van de verdachten en het geld zouden opsporen.

Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Southern Metropolis Daily

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!