Schuldeisers vliegmaatschappij Thai Airways stellen stemming over schuldherschikking uit

~ZICH IN ALLERLEI BOCHTEN WRINGEN~
(Er op alle mogelijke wijzen proberen onderuit te geraken)

BANGKOK:- De gisteren geplande stemming over het schuldherschikkingsplan van Thai Airways International (THAI) is uitgesteld naar volgende week.  

De nationale luchtvaartmaatschappij heeft de goedkeuring van meer dan 50 procent van de schuldeisers nodig om door te gaan met de faillissementsprocedure.  

De totale verplichtingen van de luchtvaartmaatschappij zijn opgelopen tot meer dan 300 miljard baht.  Vorig jaar, door de annuleringen van vluchten van vorig jaar als gevolg van reisbeperkingen om de verspreiding van Covid-19 te voorkomen, verloor de THAI vorig jaar 141 miljard baht. 

De maatschappij heeft voorgesteld om de terugbetalingen van leningen gedurende drie jaar te bevriezen en de terugbetalingen van leningen met zes jaar uit te stellen.  De luchtvaartmaatschappij dringt er ook op aan dat de onbetaalde rente op de BA-leningen wordt kwijtgescholden. 

De obligatiehouders bespraken het plan tijdens de videoconferentie en besloten de stemming uit te stellen, vertelde een juridisch adviseur van de THAI aan verslaggevers.  

In maart gaf de Thaise minister van Financiën, de grootste aandeelhouder van de luchtvaartmaatschappij, aan dat hij het plan voor schuldherschikking zou steunen.  Een advocaat die de schuldeisers vertegenwoordigde, had ook gezegd dat velen voor de voorgestelde herstructurering zijn.  

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!