School zoekt in Centraal Thailand leerkrachten tegen een salaris van 5.000 Baht per maand, en kan er met moeite maar ééntje vinden 

SUPHANBURI:- Een school heeft aangekondigd dat ze op zoek zijn naar een nieuwe leraar met een salaris van 5.000 Bath per maand.  Dat is minder dan € 135.- voor een hele maand werk.  De school verklaarde later na kritiek van de Thaise bevolking  dat het een kleine school is en dat het geld dat voor het salaris wordt gebruikt afkomstig is van donaties.  

De unieke kans werd niet lang geleden in de media aangekondigd en er zou al één sollicitant in de job geïnteresseerd zijn.

De school bevindt zich in de provincie Suphan Buri en de vereiste voor de baan is dat je minimaal een bachelordiploma of hoger moet hebben.  De kandidaat moet een diploma hebben dat gerelateerd is aan vakgebieden, waaronder wiskunde, sociale studies, wetenschappen of de Thaise taal en  moet in het bezit zijn van een diploma lesbevoegdheid

Khun Narimon Kaewruang verbonden aan de  Wat Wang Sam Phao Lom Temple School vertelde geschokt te zijn dat deze wervingscampagne viraal gegaan was. Direct nadat het bericht op de officiële pagina van de school was geplaatst, werd het op alle sociale media gedeeld.  

De Thaise burgers hadden veel over te melden, waarbij bijna iedereen zijn mening niet onder stoelen of banken stak.

De school heeft zich aangesloten bij de lokale gemeenschap en heeft een evenement gecreëerd waar ze donaties hebben ontvangen, dit geld zal worden gebruikt om het salaris van de nieuwe leraar te betalen.

Khun Narimon verklaarde: “We proberen meer leraren te vinden om te helpen lesgeven en om mensen in de gemeenschap die in het gebied wonen te ondersteunen.  De school heeft geen opleidingsrichting en we hebben maar 4 leerkrachten.  We zijn op zoek naar nog 1 om meer studenten te helpen lesgeven.  Zodat studenten niet met elkaar van klas hoeven te wisselen.  Het geld wordt opgehaald bij de gemeente.  

We hebben al eerder leraren aangenomen tegen dit tarief.  Zo zijn we begonnen, we zijn een kleine school die lokaal probeert te ondersteunen.  Er is momenteel 1 aanvrager die in de buurt van de school woont”.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Khaosod
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: Khaosod.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!