Saudische luchtvaartmaatschappij herleeft mogelijk in de maand mei al rechtstreekse vluchten naar Thailand 

BANGKOK:-De directe vluchten tussen Saoedi-Arabië en Thailand zouden in mei kunnen worden hervat, zo verklaarde Khun Suttipong Kongpool, directeur van de Civil Aviation Authority of Thailand (CAAT), gisteren.

Hij reageerde daarmee op een aankondiging van Saudi Arabia Airlines, de nationale luchtvaartmaatschappij van Saudi-Arabië, over het hervatten van vluchten naar Thailand in mei.

Khun Suttipong zei dat de aankondiging door de luchtvaartmaatschappij waarschijnlijk slechts informatie vooraf was aan geïnteresseerde passagiers, maar de luchtvaartmaatschappij heeft nog geen officieel vluchtschema aangevraagd.

De Saoedische luchtvaartmaatschappij kondigde wel directe en reguliere vluchten aan.  Dit wordt beschouwd als een heropleving van de route tussen de twee landen, aangezien Saudi Airlines al meer dan 30 jaar geen reguliere vluchten naar Thailand heeft gevlogen.  Het aantal lijnvluchten per week is vooralsnog onbekend.

“Uit het door de luchtvaartmaatschappij aangekondigde schema om in mei 2022 te gaan vliegen, wordt het beschouwd als de tijd voor het zomervluchtschema waar CAAT vluchten heeft toegewezen.  Maar we hebbennog enkele slots beschikbaar.  Als Saudi Airlines begint met het aanvragen van een vlucht, denk ik dat het in staat zal zijn om binnen de aangegeven periode te vliegen’, zei Suttipong.

Om een ​​vluchten aan te vragen, moet de Saoedische luchtvaartmaatschappij die aanvragen indienen:

  1. Als een aangewezen luchtvaartmaatschappij het recht via diplomatieke kanalen aanvragen.
  2. Vluchtslot aanvragen.
  3. Een officiële vliegvergunning aanvragen.

 Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!