Satellietbeelden tonen meer dan 600 hotspots in Thailand, en meer dan 4.000 in Cambodja

PATTAYA:- Uw nieuwsbeer las in de Thaise media dat onlangs gemaakte satellietbeelden lieten zien dat er zo’n 600 brandhaarden zijn in Thailand, voornamelijk in bebost gebied, en meer dan 4.000 in Cambodja, aldus het Agentschap voor Geo-informatica en Ruimtetechnologie, het GISTDA.

Het bureau maakte gisteren op hun website bekend dat beelden die zaterdag door de Suomi NPP en andere satellieten zijn gemaakt, laten zien dat er 601 bos- en boerderijbranden zijn geweest in Thailand. 

Het GISTDA liet weten dat er 169 hotspots warenin nationale bosreservaten waren ontdekt, 153 in beschermde bossen, 130 in landbouwgebieden, 79 in gebieden voor landbouwhervorming, 53 in andere gebieden en nog eens zeven langs snelwegen. Er staat dat het hoogste aantal branden, namelijk 110, zich in Kanchanaburi bevonden.

Ondertussen werden 4.056 hotspots gezien op Cambodjaans grondgebied, 979 in Myanmar, 622 in Laos en 166 in Vietnam.

Thailand en Cambodja zijn in principe overeengekomen om gezamenlijk bosbranden te bestrijden en grensoverschrijdende PM2,5-ultrafijne verontreinigende stoffen in de lucht terug te dringen.

Het GISTDA verklaarde dat vanaf zondagochtend 08.00 uur in 30 provincies in Thailand PM2,5-vervuilingswaarden werden gemeten die de veilige niveaus overschreden. 

De luchtverontreiniging lag in het grootste deel van Bangkok op een gematigd niveau, hoewel de metingen in Don Mueang, Lak Si, Nong Khaem, Thawee Wattana, Bang Bon, Phra Khanong en Bangkok Yai het veilige niveau overschreden.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!