Russische en Oekraïense toeristen in Thailand moeten als gevolg van de invasie op “een houtje bijten”

THAILAND:- De Russische en Oekraïense toeristen in Surat Thani, Phuket, Pattaya en andere toeristische bestemmingen krijgen te maken met financiële transactie- en reisproblemen na een transferverbod voor geselecteerde grote Russische nationale banken

De oorlog tussen Rusland en Oekraïne heeft nu invloed op het economische systeem en de toeristische sector in meerdere Thaise gebieden die gericht zijn op toerisme, waaronder Samui, nadat westerse landen en hun bondgenoten, waaronder de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, de Europese Unie, Australië, Canada,  en Japan hebben de sancties tegen Rusland hebben uitgebreid, wat heeft geleid tot een verbod op veel internationale financiële transacties.

Zowel Oekraïense als Russische reisorganisaties die toeristen uit beide landen regelden, hebben te maken met het maken en ontvangen van betalingen via creditcards en internationale overschrijvingen.  Het bleek dat het betalen van hotelkamers en andere uitgaven met creditcard niet mogelijk is, terwijl Oekraïense toeristen op Koh Samui langer wilden blijven om de situatie in hun eigen land vanuit Thailand nauwlettend te volgen.  Bovendien zaten sommige burgers van beide landen nu “vast” vanwege vliegverboden, en sommige waren beperkt in geld, bemoeilijkt door nieuwe sancties.

Khun Ratchaporn Poolsawat, voorzitter van de Koh Samui Tourism Promotion Association, zei dat de vereniging het probleem al had erkend omdat veel hotels, restaurants en andere toeristische bedrijven werden getroffen.

Hij vertelde : “Momenteel kunnen Oekraïners op Koh Samui niet terugvliegen omdat het luchtruim grotendeels gesloten was, maar sommigen kunnen ook geen betalingen meer doen voor diensten zoals eten, reizen, accommodatie, enz. 

De Russische toeristen kunnen vanuit Rusland geen geld meer overmaken, en beschikken niet over baar geld, wat als een boemerang bij de Thaise toeristische bedrijven terecht komt.

De Thaise regering en de Thaise toeristenautoriteit zijn naar verluidt op zoek naar mogelijke oplossingen voor de getroffenen in de huidige situatie, zowel toeristen als ondernemers.

In Koh Samui staat het cumulatieve aantal toeristen sinds vorig jaar op 20.929 mensen.  Waarvan 2.398 Russische staatsburgers, de derde meest bezochte nationaliteit of 10 procent van alle toeristen, terwijl Oekraïense toeristen op de zesde plaats stonden met 750 mensen of 3,5 procent.  

Volgens de president bevinden zich momenteel ongeveer 2.000 Russische toeristen in het Samui-gebied en velen hebben nu financiële problemen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Naewna
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Naewna

Eén gedachte over “Russische en Oekraïense toeristen in Thailand moeten als gevolg van de invasie op “een houtje bijten””

  1. Wat erg voor de Oekraïense toeristen die kunnen niet terug , de russen kunnen nog altijd naar Myanmar of noord Korea of China.
    Daar kunnen ze nog geld pinnen en vakantie vieren in die landen, hier zal het moeilijk worden voor hun rekeningen te betalen, Hotel en huur huis of ziekenhuis??
    Er zijn natuurlijk Russen die hier wonen en zullen wel een bankrekening hebbben maar toch als het langer duurt dan wordt dat ook een probleem voor hun!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!