Ruim 1,45 miljoen mensen verloren hun werk in de Thaise toeristische sector als gevolg van de pandemie

~VETTE EN MAGERE JAREN HEBBEN~
(Jaren met meer welvaart en minder werkloosheid en jaren met minder welvaart en meer werkloosheid)

THAILAND:- Volgens berekeningen van de belangenorganisatie Tourism Council of Thailand zijn er in Thailand al 1,45 miljoen jobs in de toeristische sector verloren gegaan, waarvan 400.000 jobs tijdens het eerste kwartaal van 2020. Dat schrijft het persagentschap Reuters.

Het toerisme is een belangrijke motor van de Thaise economie en is goed voor 11-12 procent van het bruto binnenlands product. Volgens de organisatie waren er voor de pandemie 4,5 miljoen banen in de toeristische sector, op een beroepsbevolking van ongeveer 38 miljoen mensen.

3 miljoen reizigers aantrekken
Volgens Vichit Prakobgoson, vicepresident van het Tourism Council of Thailand, zou een heropening van bepaalde delen van het land voor toeristen die inmiddels gevaccineerd zijn zo’n 3 miljoen reizigers aantrekken dit jaar. Zo geldt er vanaf 1 juli niet langer een quarantaineplicht van twee weken voor gevaccineerde reizigers die het Thaise vakantie-eiland Phuket willen bezoeken. In oktober is het de beurt aan Pattaya, Koh Samui, Chiang Mai, Phang Nga en Krabi.

Bhummikitti Ruktaengam, voorzitter van Phuket’s toeristenvereniging, liet vorige week wel weten dat een succesvolle heropening afhangt van de internationale overeenkomst inzake het vaccinpaspoort en de onderhandelingen met andere landen om vrij te kunnen reizen.

De vooruitzichten van de raad liggen in lijn met die van de Thaise centrale bank, maar liggen wel onder de verwachtingen van de Tourism Authority of Thailand (TAT). Die regeringsinstelling gaat ervan uit dat Thailand dit jaar nog 6,5 miljoen toeristen zal mogen verwelkomen.

Heropening Bangkok
Prakobgoson verwacht dat de doelstelling van de TAT niet gehaald zal worden. ‘Enkel wanneer ook Bangkok de deuren opent voor het grote publiek maken we een kans om de doelstelling van 6,5 miljoen toeristen te behalen’, klinkt het.

Een heropleving van het toerisme zal hoe dan ook een welgekomen geschenk zijn voor het land. Vorig jaar waren er slechts 6,7 miljoen buitenlandse toeristen. Ter vergelijking: in 2019 stond de teller op 40 miljoen. Al die toeristen samen hebben toen 1,91 biljoen baht (61,24 miljard dollar) uitgegeven.

Prakobgoson verwacht dat de toeristen dit jaar 156 miljard baht (5 miljard dollar) zullen spenderen. Alleen al voor Phuket verwacht de groep dat twee miljoen buitenlandse bezoekers tussen juli en december 105 miljard baht (3,4 miljard dollar) zullen uitgeven.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Niels Saelens
Bron: businessam.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!