RUAG moderniseert de Thaise Do-228s

~HET IS PAPPEN EN NAT HOUDEN~
Op dezelfde wijze doorgaan. Aan de gang houden)

OBERPFAFFENHOFEN:- RUAG International mag in opdracht van de Royal Thai Navy twee van de zeven in Thaise dienst vliegende Dornier 228s ingrijpend moderniseren. Beide vliegtuigen werd door RUAG technici in Thailand ontmanteld en in een An-124 van Antonov Airlines naar Duitsland overgevlogen.

Beide Dorniers zullen niet alleen worden uitgerust met glass cockpits, nieuwe missie(management)systemen met datalink mogelijkheden, nieuwe (COM NAV) avionica en infraroodcamera’s. Ook zal een 360° zoekradar worden ingebouwd.

Daarnaast zullen de toestellen een corrosie behandeling en een nieuwe laklaag krijgen. Na voltooiing van deze aanpassingen zullen Thaise piloten, operators en technici door RUAG deel op locatie en deels in Thailand getraind worden.

In Thaise dienst worden de vliegtuigen ingezet boven de zogenoemde “200-mile zone” waarbij ISR (intelligence, surveillance, reconnaissance) taken worden uitgevoerd om niet geoorloofde grensoverschrijdingen en illegale visserijpraktijken tegen te gaan.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: pilootenvliegtuig
Tekst: Redactie 
Bron: pilootenvliegtuig.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!