Restaurants in Pattaya opnieuw beperkt tot afhaal alleen om “Covid-19 te bestrijden”, velen besluiten om tijdelijk het bijltje erbij neer te gooien

PATTAYA:- De kustplaats werd het afgelopen weekend tot een “donkerrode” zone gekleurd, waardoor honderden restaurants door het Thaise regeringsmandaat worden gedwongen om hun aanbod te verminderen tot alleen afhaalmaaltijden te bereiden.

Vanwege de Covid19 pandemie zijn de grenzen voor buitenlandse toeristen sinds maart 2020 gesloten zonder quarantaine en ligt het binnenlands toerisme sinds april van dit jaar in apegapen vanwege een huidige ronde van besmettingen in het land.  Vooral toerisme en inkomsten uit entertainment en gastvrijheid zijn verantwoordelijk voor ongeveer 80% van het BBP van Pattaya.  

De uitgaansgelegenheden zijn al meer dan drie en een halve maand gesloten, waardoor enorme delen van de stad verlaten zijn, NU worden de restauranteigenaren, die al worstelden met beperkingen op de verkoop van alcohol, vrijwel geen toeristen en kortere openingstijden, opnieuw getroffen door het bevel om het dineren in hun restaurant te verbieden.

Tijdens eerdere sluitingen, vooral de eerste sluiting vorig jaar, toen het Covid19 nog beheersbaar was, begrepen en steunden de meeste restauranteigenaren de sluitingen.  De algemene stemming in Pattaya is 180° omgedraaid, met velen die boos zijn en vragen waarom het vaccinprogramma niet in een sneller tempo verloopt (naar hun mening) of waarom beperkingen zoals het toestaan ​​van alleen buiten dineren of capaciteitsbeperkingen niet konden worden geïmplementeerd versus een volledige  verbod om in restaurants te eten.  Veel restauranteigenaren die ook afhankelijk zijn van de avondverkoop zijn zwaar geïrriteerd op de avondklok die vanaf 21:00 tot 04:00 uur ingesteld is, die 

volgens hen, hun bedrijfsinkomsten aanzienlijk beïnvloeden. Sommige lokale restauranteigenaren en -personeel hebben afgelopen weekend in Pattaya deelgenomen aan een protest tegen de regering, zoals ik eerder op dit blog gemeld heb.

De gouverneur van Chonburi heeft eerder deze week, 19 juli 2021, via de afdeling public relations nieuwe orders vrijgegeven over sluitingen, maatregelen en beperkingen naarmate de provincie een “donkerrode” zone wordt.  De orders zijn van kracht tot nader order, en niet “slechts twee weken”, zoals sommige bronnen hebben verklaard.

Het uitgevaardigde bevel treft vooral Restaurants, voedselkarren, buurtwinkels, voedselverkopers, foodcourts, kantine die tot 20.00 uur mogen bezorgen of daar waar afgehaald mag worden.

Maar om 21:00 dient iedereen zich achter hun achterdeur te verschansen om het Covid19 virus géén kans te geven zich verder te verspreiden.

Meerdere restauranteigenaren in deze kustplaats hebben naar verluidt besloten hun toko tijdelijk te sluiten, omdat ze menen dat het aanbieden van afhaalmaaltijden of bezorging hun bedrijfskosten alléén maar belasten, waardoor meer mensen zonder werk zitten en vermoedelijk met beperkte tot geen financiële hulp. 

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Bangkok Post
Content: Olivier B. Bommel, een heer van stand
Bron: Diverse kranten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!