Reis met een boemeltje tussen Thailand en Maleisië voor slechts 50 baht

HAT YAI:- Na twee jaar zal de trein, die Thailand en Maleisië met elkaar verbindt, vandaag weer gaan rijden.  De shuttletrein verbindt Padang Besar in Maleisië met Hat Yai in het zuiden van Thailand.  De reis duurt ongeveer een uur en kaartjes kosten slechts 50 baht oftewel 7 Maleisische ringgits.

De treindienst werd in maart 2020 tijdelijk opgeschort als een Covid19 preventiemaatregel door de Maleisische regering, maar zal vandaag 15 juli opnieuw de trein laten rijden.

De route wordt beheerd door de Thaise Staatsspoorwegen (SRT) en loopt van het station Padang Besar in Perlis, Maleisië, naar het station Hat Yai in de provincie Songkhla, in het zuiden van Thailand.

Er rijden elke dag twee treinen van Maleisië naar Thailand, één om 8.55 uur (nummer 948) en een ander om 15.40 uur (nummer 950). Van Thailand naar Maleisië rijden er twee treinen per dag om 7.30 uur (nummer 947) en 14.00 uur (nummer 949).

De dienst zal naar verwachting druk zijn, dus zorg ervoor dat je van tevoren tickets via de SRT-website besteld.

Maleisiërs die met de trein naar Thailand reizen, moeten eerst de Thaise immigratiebalie op het station van Padang Besar bezoeken voordat ze op de trein naar Thailand stappen.

De Shuttle Train is een oud rijtuig zonder airconditioning, of verdere luxe dan alleen ventilatoren.  Maar de reis duurt maar één uur.

De heropening van de Hat Yai – Padang Besar-shuttletrein zal naar verwachting het reizen na de pandemie tussen Thailand en Maleisië stimuleren, nu de meeste toegangsbeperkingen voor beide landen zijn opgeheven.  Controleer altijd de toegangseisen van uw eindbestemming voordat u op reis gaat.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: TRP
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: TRP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!