Rangers vonden het kadaver van een tijger in het westen van Thailand 

KAMPHAENG PHET:- Een vijf jaar oude tijger genaamd “Vichit” werd door Thaise rangers in het Mae Wong National Park in de provincie Kamphaeng Phet dood aangetroffen.

Het kadaver werd op 9 januari gevonden in de buurt van een kreek met sporen van tanden van dieren op zijn nek en lichaam rond het lichaam, zo verklaarde het hoofd van Nakhon Sawan’s Protected Areas Regional Office 12, Khun Rungroj Asavakultarin.

De tijger zou uit zijn leefgebied in Huai Kha Khaeng Wildlife Sanctuary zijn afgedwaald voordat de Thaise rangers hem dood vonden bij een kreek.

Enkele dagen terug onthulde dierenarts Pimchanok Songmongkol na onderzoek van de tijger, dat heteen mannetje betrof en ongeveer 100 kilogram woog. Ze zei dat het al ongeveer drie dagen dood was en dat zijn dood waarschijnlijk niet door mensen was veroorzaakt, maar eerder door andere dieren die met hem vochten over territorium. Ze verklaarde ook dat er veel mannelijke tijgers in het Mae Wong National Park wonen.

Vichit  was vijf jaar geleden geboren in het Huai Kha Khaeng Wildlife Sanctuary en verhuisde in februari vorig jaar naar het Mae Wong National Park. De botten zouden worden bewaard voor toekomstig onderzoek, maar de huid en het vlees zouden worden verbrand volgens het beleid van het departement van nationale parken.

Olleke Bolleke in West-Thailand 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!