Quinten Bossche anderhalf jaar na horrorblessure opnieuw wereldkampioen jetski: “Wonder dat ik op dit niveau kan terugkeren”

~DE WONDEREN ZIJN DE WERELD NOG NIET UIT~
(Je weet nooit wat er nog allemaal kan gebeuren)

PATTAYA:- De 26-jarige Quinten Bossche werd afgelopen weekend Thaise Pattaya opnieuw wereldkampioen jetski. Goed voor zijn zestiende wereldtitel, waarvan vier op het hoogste niveau. Een straffe prestatie van de Oostendenaar, die eind 2019 nog ernstig gewond geraakte tijdens een wedstrijd.

Op 11 oktober 2019 verloor Bossche in Lake Hayansu, in de Amerikaanse staat Arizona bijna zijn been, toen hij op volle snelheid in botsing met een andere piloot kwam. Bossche liep een verbrijzeld scheenbeen, een verbrijzelde enkel, een gebroken kuitbeen en een vernietigd kraakbeen op. In het dagelijkse leven kan de Oostendenaar nog altijd maar moeizaam stappen en geraakt hij amper een trap op, maar op de jetski voelt Bossche zich opnieuw als een vis in het water.

Eén wedstrijd
“Eigenlijk is is het een wonder dat ik op niveau kan terugkeren”, steekt Bossche van wal. “Dankzij een doorgedreven revalidatie had ik de voorbije maanden keihard naar dit WK toegewerkt. In principe worden er drie wedstrijden betwist om de wereldkampioen aan te duiden: het Europees kampioenschap, een wedstrijd in Amerika en een wedstrijd in Thailand. De persoon die na die drie races de meeste punten heeft, wordt uitgeroepen tot de koning en de wereldkampioen van deze sport.”

“Omwille van coronapandemie werd ditmaal beslist om het wereldkampioenschap op één locatie te laten plaatsvinden: in het Thaise Pattaya. Na vier manches was ik de snelste en behaalde ik mijn zestiende wereldtitel.”

Droom najagen
De coronapandemie maakte het voor Bossche niet makkelijk om in Thailand te geraken. “Ik heb een semiprofessioneel statuut”, stelt de Oostendenaar. “Zo had ik een visum en werkvergunning nodig en was er een verplichte quarantaine: zowel fysiek en mentaal een zware opgave. Ook financieel vergde het een inspanning. Op steun van de overheid kan ik amper rekenen. Ik overleef op het onderhouden en herstellen van jetski’s van andere piloten. Rijk word ik er niet van, maar ik kan mijn droom najagen en dat vind ik des te belangrijker”, besluit Bossche.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Bert Denolf
Bron: HLN.be

Eén gedachte over “Quinten Bossche anderhalf jaar na horrorblessure opnieuw wereldkampioen jetski: “Wonder dat ik op dit niveau kan terugkeren””

  1. Geweldige prestatie na een dergelijk zwaar ongeluk op deze manier terugkomen. Heel veel bewondering en respect!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!