Pubs in Thailand moeten hun klanten een ontnuchtering’s ruimte aan bieden om het rijden onder invloed na sluiting van de bar om 4 uur te voorkomen 

THAILAND:- Horeca etablissementen die in overeenstemming met het beleid van de Thaise regering tot 4 uur open mogen blijven, hebben de opdracht gekregen om ontnuchteringsruimtes in te richten om te voorkomen dat bezoekers dronken naar huis rijden.

De aankondiging werd afgelopen door het Thaise beleidscomité voor gebruik van alcohol, voorgezeten door vice-premier Phumtham Wechayachai bekend gemaakt.

Santi Promphat, vice-minister van Volksgezondheid, kondigde na de commissievergadering aan dat bars en nachtclubs zich strikt aan de regels en voorschriften moeten houden als ze vanaf 15 december tot 04:00 uur open mogen zijn, om de veiligheid van de gasten te garanderen en alcoholgerelateerde incidenten tot een minimum te beperken. .

Uitgaansgelegenheden in legale zones in Phuket, Chiang Mai, Chonburi, Bangkok en Surat Thani (alleen op Koh Samui) krijgen dit privilege, dat ook geldt voor hotels in het hele land.

Khun Santi vervolgde met te zeggen dat locatie-exploitanten verplicht zullen zijn ademanalysetests uit te voeren op klanten. Als het alcoholniveau van klanten boven de wettelijke limiet van 50 milligram per deciliter ligt, moeten ze in de daarvoor bestemde ruimtes ontnuchteren tot dat ze veilig naar huis kunnen rijden.

In het geval dat een klant dit weigert en een ademalcoholniveau heeft dat de wettelijke limiet overschrijdt, moeten de baruitbaters contact opnemen met de vrienden of familieleden van de klant of het openbaar vervoer aanroepen om hun vervoer op kosten van de klant te regelen.

Relevante instanties zullen gegevens verzamelen om de impact van verlengde openingstijden te beoordelen.

Olleke Bolleke in Thailand

2 gedachten aan “Pubs in Thailand moeten hun klanten een ontnuchtering’s ruimte aan bieden om het rijden onder invloed na sluiting van de bar om 4 uur te voorkomen ”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!