De hoofdstad van Thailand moet zich opmaken voor een week met vette smog

BANGKOK:-Volgens het departement luchtvervuiling wordt inwoners van Bangkok geadviseerd zich van vandaag tot en met zondag (17 december) schrap te zetten voor verhoogde niveaus van PM2,5-vervuiling. Het departement verwacht aanstaande maandag een verbeterde luchtkwaliteit en schrijft dit toe aan een betere luchtcirculatie.

De zwaarst getroffen gebieden bevinden zich in het oosten van Bangkok, op de voet gevolgd door het district Thonburi. De afdeling classificeert de luchtkwaliteit op een “oranje” niveau, wat potentiële gevolgen voor de gezondheid aangeeft.

Het publiek wordt dringend verzocht mondmaskers te dragen wanneer ze buiten zijn of activiteiten ondernemen in open ruimtes, terwijl de blootstelling buitenshuis tot een minimum wordt beperkt.

Het monitoren van de luchtkwaliteit in Bangkok is mogelijk via de AirBKK-app, de website airbkk.com, Line ALERT en Line @airbangkok.

De Bangkok Metropolitan Administration roept het publiek ook op om via de Traffy Fondue-app alle activiteiten te melden die bijdragen aan de vervuiling in Bangkok.

Olleke Bolleke in Bangkok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!