Pseudo modellen scout in Zuid Thailand beschuldigd van het afpersen van een naakt tienermeisje

~EEN SCHOP ONDER ZIJN VIOOL GEVEN~
(Iemand straffen)

SURAT THANI:- Een medewerker van een nationaal park wordt ervan beschuldigd zich voor te hebben gedaan als een modellen scout, en wist vanuit deze voorstelling een naïef tienermeisje over te halen naakt te poseren en vervolgens geld van haar af te persen door te dreigen de gemaakte video’s op sociale media openbaar te maken.

De politie arresteerde Khun Jakkrawut Yimphat in een huis in Surat Thani op beschuldiging van afpersing, zo liet politie-majoor Phumin Phumphanmuang, commandant van de commando-eenheid van het Centraal Onderzoeksbureau, gisteren weten.

De arrestatie volgde op een klacht van een 16-jarig meisje dat ze was misleid om naakt te poseren voor video’s.

Het meisje vertelde de politie dat een man die beweerde een scout van een modellenbureau te zijn, haar via Facebook had benaderd.  Hij haalde haar over om naakt te poseren voor video’s met haar Facebook-account, met de belofte haar 200.000 baht te betalen.

Hij vroeg ook an passant ook om haar wachtwoord om toegang te krijgen tot haar Facebook-account.  Hij veranderde het toen.

En in plaats van haar de beloofde betaling te geven, eiste de man geld van haar.  Als ze weigerde te betalen, zei hij dat hij de naaktvideo’s online zou plaatsen, zo verklaarde majoor-generaal Phumin.

Het meisje vertelde de politie dat ze geen andere keus had dan haar lichaam te verkopen voor seks om snel geld te verdienen om hem geld te geven.  En hij bleef maar meer geld eisen.  Ze kon het niet langer betalen en besloot hulp te zoeken bij de politie.

De cyber afdeling van de politie heeft de dader kunnen opsporen, het ging om Khun Jakkrawut, een werknemer in een nationaal park.  Hij had ook de taak om meisjesscouts op te leiden die naar het kamp kwamen in het nationale park waar hij werkte.

Volgens generaal-majoor Phumin bekende Khun Jakkrawut de beschuldigingen.  Hij is overgedragen aan het politiebureau van Muang in de provincie Ratchaburi voor verdere juridische stappen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Wassayos Ngamkham
Vertaling: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron:  Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!