Provincie Krabi overweegt een nieuwe bootroute tussen Krabi, Phang Nga en Phuket

KRABI:- In een poging om het toerisme te stimuleren, werkt de gouverneur van Krabi, Khun Puttipong Sirimat, samen met de particuliere sector om bootdiensten op te zetten tussen Krabi, Phang Nga en Phuket.

Deze stap kwam nadat mensen in de drie provincies hadden opgeroepen tot het opzetten van een waterverbinding om de basiseconomie te stimuleren.

Khun Puttipong zei dat boten die tussen provincies varen, ook de reistijd zullen verkorten.  Hij zei bijvoorbeeld dat een boottocht van Krabi’s Ao Thalane Pier naar Phuket ongeveer twee uur duurt, vergeleken met ongeveer drie uur wanneer je over land reist.

“Met een beschikbare bootservice kunnen toeristen gemakkelijk naar Krabi vliegen en gemakkelijk naar Phang Nga of Phuket reizen”, zei hij.

Hij voegde eraan toe dat medio volgende maand een voorstel voor het bouwen van een pier speciaal voor deze bootdienst zal worden ingediend tijdens de mobiele vergadering van het kabinet in de provincie.

 Ondertussen zei Nattee Adissaralak, voorzitter van de Provinciale Kamer van Koophandel van Krabi, dat het bureau de nieuwe waterroute zal promoten, eraan toevoegend dat het niet alleen het verkeer zal verminderen, maar ook meer reizigers zal aantrekken.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!