Problemen voor Thaise “katvangers” achter Chinese restaurants in Chinatown van de Thaise hoofdstad Bangkok

BANGKOK:- De regering heeft gehoor gegeven aan het publieke vermoeden dat Chinese investeerders via Thaise afgevaardigden (katvangers) restaurants hebben opgezet in de Chinatown van Bangkok, zo liet de plv. regeringswoordvoerster, Khun Rachada Dhnadirek in reactie op de klachten weten.

Khun Rachada Dhnadirek maakte vandaag bekend dat de relevante overheidsinstanties de opdracht hebben gekregen om te onderzoeken of de klachten die via sociale netwerken circuleren inderdaad op waarheid berusten.

De lokale restaurants klagen “steen en been” dat Chinese investeerders hun bedrijf ernstig benadelen door eetgelegenheden via Thaise katvangers  in Yaowarat of Chinatown in Bangkok op te zetten.

 Yaowarat is populair onder Chinese toeristen en het gerucht gaat dat Chinese magnaten restaurants hebben geopend om aan hen service te verlenen.

Khun Rachada zei dat de ministeries van Handel en Arbeid de krachten hebben gebundeld met de Koninklijke Thaise politie, het immigratiebureau, de toeristenpolitie en lokale politiebureaus om de kwestie te onderzoeken.

Ze zei dat buitenlanders alleen voedsel- en drankenbedrijven kunnen opzetten als ze een vergunning hebben gekregen van de afdeling Bedrijfsontwikkeling.

Ze verklaarde dat hoewel buitenlanders Thaise partners nodig hebben, deze partners bankcertificaten moeten overleggen die bewijzen dat ze over voldoende activa beschikken om als rechtspersoon te investeren, zo voegde Rachada eraan toe.

Ze zei dat door buitenlandse zakenlieden katvangers een maximale gevangenisstraf van drie jaar en/of een boete van tussen de 100.000 en 1 miljoen baht kunnen krijgen.  Ze kunnen ook een dagelijkse boete krijgen van tussen de 10.000 en 50.000 baht.

Vorig jaar werd de Chinatown van Bangkok uitgeroepen tot ’s werelds 8e meest interessante straat om te bezoeken dankzij zijn unieke geschiedenis en eetcultuur.

Olleke Bolleke in Bangkok

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!