Pride Month in Thailand moet duizenden mensen aantrekken en miljarden baht genereren, zo hoopt de Thaise regering

PATTAYA:- Khun Chai Wacharonke, zijnde de woordvoerder van de Thaise regering, liet weten dat er veel events worden georganiseerd om de Pride Month dit jaar te vieren, naar verwachting zouden de meer dan 860.000 mensen aantrekken en meer dan 4,5 miljard baht aan inkomsten genereren.

De Toerisme Autoriteit van Thailand werkt samen met particuliere instanties aan het organiseren van evenementen om de Pride Month landelijk te vieren.

“Deze stap is bedoeld om Thailand te promoten als een LGBTQ+-vriendelijke bestemming en als gastheer van de WorldPride in 2030”,  aldus Khun Chai, eraan toevoegend dat buitenlandse LGBTQ+ gasten de Bath rijkelijk laten vloeien en bovendien langer blijven dan andere reizigers.

Hij zei dat premier Srettha Thavisin aandacht besteedt aan het bevorderen van gelijkheid in de Thaise samenleving, zonder verschillen in leeftijd, geslacht, religie, nationaliteit of sociale status.

“De premier bedankte de regering en particuliere instanties voor de samenwerking om het gendergelijkheidsbeleid van de regering te ondersteunen en buitenlandse reizigers te faciliteren die de Pride Month in Thailand komen vieren”, zei hij.

Onder de evenementen om Pride Month te vieren wordt het Chiang Mai Colourful Pride Festival gehouden tot 30 juni, met een LGBTQ+ parade, concerten en een kunsttentoonstelling.

Het Bangkok Pride Festival 2024 staat gepland voor 31 mei tot 4 juni, met een parade, tentoonstelling van drag-artiesten, conferenties en seminars over genderdiversiteit.

Het Pride Nation Samui International Festival op het eiland Samui, in de provincie Surat Thani, wordt gehouden van 24 tot en met 29 juni, waar Thaise en buitenlandse LGBTQ+ artiesten samenkomen.

Volgens LGBT Capital, een op LGBTQ+ gerichte investeringsmaatschappij, stond Thailand op de vierde plaats van de landen die vorig jaar de hoogste toeristische inkomsten genereerden uit LGBTQ+-evenementen.

Natuurlijk blijft mijn favoriete stad, Pattaya niet achter met deze vooruitstrevende evenementen, maar daar kom ik graag later in een apart geschreven artikel op terug.

Olleke Bolleke in Pattaya
Bron: ไทยรัฐ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!